birkózás

2019.12.06. 06:36

A dorogi birkózók ismét az élvonalban küzdhetnek a legjobbak ellen

Egy év NB II.-es szereplés után sikerült visszajutnia a Dorogi Nehézatlétikai Club (DNC) birkózóinak az élvonalba, ahonnan tavaly esett ki.

Walczer Patrik

Forrás: Beküldött

A dorogi városi sportcsarnokban rendezték meg a másodosztályú csapatbajnokság döntőjét, melyen a területi fordulók nyertesei szerepeltek. A Nyugati régió, vagyis a B-csoport mezőnyét a Dorog, a NIKÉ SE és a Szigetvári BSE alkotta, a csatából pedig a bányászváros csapata került ki győztesen.

Az országos döntőben rajtuk kívül a Csepel és a Dunaferr, tehát a másik két csoport győztese szerepelt. Már az első körben is látszott, hogy két csapat között fog eldőlni az aranyérem sorsa, hiszen a házigazdák az odavágón 5-4-re verték a Csepelt és 8-1-re a Dunaferrt. A visszavágón a dunaújvárosiakat 7-2-re múlták felül, míg a Csepeltől kikaptak 5-4-re. A felek az egymás elleni mérkőzések alapján 9-9-re álltak, ezért a pozitív pontokat összeadva tudtak győztest hirdetni, amely végül a Csepel lett. Klányi János edzőtől megtudtuk, hogy minden versenyzőjük jól szerepelt. Fia, Krisztofer például hatalmas bravúrt ért el, miután 72 kilogrammban, kötöttfogásban technikai tussal, 9-0-ra győzte le a Csepelben kölcsönben szereplő, orosz származású, de már magyar színekben versenyző Iszmail Muszukajevet.

A csapat nem sokat pihent, hiszen már készül a következő évre, hiszen a kitűzött célt, vagyis az NB I.-es dobogós helyezést csakis rendszeres edzéssel érhetik el. Klányi János szerint a városban újra fénykorát éli a birkózás, hiszen az edzéseken rendre nagy létszámban vesznek részt a sportolók. Az új évadnak megerősített kerettel vágnának neki és tervben van új birkózók leigazolása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában