sikerek

2019.11.23. 07:00

Három bajnoki címet nyertek az ipponosok

Az elmúlt hetek versenyein is nagy sikereket értek el az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői.

Kun Attila

Az elmúlt hetek versenyein is nagy sikereket értek el az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői.

Forrás: Beküldött

Az Ippon Judo sportolói részt vettek a Cegléden rendezett ifjúsági „B” országos bajnokságon. Itt Vaska Fanni magabiztos versenyzéssel, az összes mérkőzést ipponnal nyerve szerezte meg a bajnoki címet a 48 kg-os súlycsoportban. Fanni tagja az ifjúsági válogatottnak, és már a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságra is készül, ahol klub­edzője, Csernoviczki Csaba szerint pont-, vagy akár éremszerző is lehet.

Fannihoz hasonlóan Miklósvölgyi Dániel is remekelt a versenyen, ő a 81 kg-osok között szerzett aranyérmet, ugyancsak csupa ippongyőzelmet aratva. Szabó Áron a 66 kg-osok mezőnyében jutott el a döntőig, ahol waza-arival vezetett is, de egy hiba után ellenfele megkontrázta és legyőzte. Áron ugyancsak tagja az ifjúsági válogatottnak, ő a közelgő Európa- és világbajnokságra készül. Az Eb-n ő is pont-, vagy éremszerző lehet. Ugyanebben a súlycsoportban Pokk Armand ötödik lett, ő is indulhat a kontinensbajnokságon.

Kecskeméten rendezték a diák „A” magyar bajnokságot, ahol két versenyző képviselte az Ippon Judo Tatabánya SE-t. Krüpl Georgina fölényesen nyert az 56 kg-osok között, Pokk Patrik viszont egy-egy győzelemmel és vereséggel helyezetlenül zárt a 45 kg-osok mezőnyében.

Ugyancsak Cegléden rendezték az ifjúsági csapatbajnokságot, ahol a lányok az ötödik, a fiúk pedig a hetedik helyet szerezték meg.

– Büszke vagyok rá, hogy csak saját nevelésű sportolóval indultunk el a csapatbajnokságon, ahol a lányok jobban is szerepelhettek volna, de a verseny idején sok volt a sérült és beteg sportolónk – értékelte röviden a csapatbajnoki szereplést Csernoviczki Csaba vezetőedző.

– Az utánpótlásunk egyébként most meglehetősen erős. Az ifjúsági korosztályunk már az idén is eredményes volt, jövőre tovább fejődhetnek a dzsúdósaink és a világversenyekről is pontokat, érmeket hozhatnak. A kisebbek is egyre jobbak, sokan most kezdtek nálunk, egyre nagyobb a létszám. Van egyébként csoportunk Tarjánban is, de a környező településekről, így például Alcsútdobozról, Környéről vagy Várgesztesről, de még Esztergomból is járnak hozzánk – tudtuk meg Csernoviczki Csabától, akinek munkáját Fábián Béla, Nagy István Levente és Őri Felicián edzők segítik.

Versenyek és könyvbeli szereplés

Az egyesület legsikeresebb versenyzője, a Brazíliában szerzett sérüléséből felépülő Csernoviczki Éva legközelebb december 12-én, a Csingtaóban rendezendő Masters-versenyen lép tatamira, amely a világbajnokság után a legtöbb pontot adja az olimpiai kvalifikációs versenyek közül. Éva a jövő év elején a tervek szerint a párizsi és a jekatyerinburgi Grand Slam-versenyen is indul. A tarjáni versenyzővel kapcsolatos hír, hogy ő is helyet kapott a közelmúltban megjelent „Így lettünk bajnokok” című portrékötetben, amely 30 sikeres magyar sportoló gyermek- és fiatalkorát eleveníti fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában