új lehetőségek

2019.09.08. 09:20

Sportolói életpálya nyílt meg a dorogi úszók előtt

Sportszakmai együttműködési megállapodást kötött az Új-Hullám SE és a Budapest Honvéd SE – jelentették be a közelmúltban a Nipl Stefánia Uszodában megrendezett II. Dorogi Vízilabda Gálán. A jövőben ezáltal már nemcsak a vízilabdázók, hanem az úszók előtt is megnyílik a sportolói életpálya.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A szülői értekezletet követően Várhegyi Ferenc, az Új Hullám sport­egyesület elnöke köszöntötte a gála vendégeit. Elmondta, hogy a vízilabdában már egy éve sikeresen együttműködik a két egyesület, a mostani megállapodásnak köszönhetően pedig a legtehetségesebb fiatal dorogi úszóversenyzők előtt is megnyílik egy tervezhető sportolói életpálya.

Ennek például az esetleges iskolaváltásnál is lehet jelentősége, hiszen ha a fiatal Dorogot hátrahagyva Budapesten szeretné tovább folytatni a tanulmányait, akkor lehetőséget kap arra, hogy a Honvéd színeiben versenyezzen a jövőben. Eddig gyakran előfordult, hogy a Budapestre és ezáltal új közegbe költöző fiatalok abbahagyták az úszást, viszont a sportszakmai együttműködés értelmében nem kell véget vetniük a versenyszerű sportolásnak akkor sem, ha eligazolnak Dorogról.

A bejelentés kapcsán Imre Géza, a Budapest Honvéd Sportegyesület sportigazgatója hozzátette, hogy a fővárosi klubnak kifejezetten az az érdeke, hogy jó vidéki kapcsolatokat alakítson ki és a kisebb egyesületek megfelelő együttműködő partnerré váljanak. Ezért kifejezetten örül a megállapodásnak és sok szeretettel várják a dorogi fiatalokat.

Szívesen jönnek Dorogra

Merész András (Budapest Honvéd SE) és Bóbis Máté (Vasas-Plaket) edzők a találkozó után értékelték a látottakat. Elmondásuk szerint az összecsapás jól illeszkedett mindkét együttes felkészülési munkájába. Merész András továbbá kiemelte azt is, hogy a vízilabda népszerűsítése, a sokáig itt dolgozó Györe Lajos mesteredző tisztelete, valamint az Új-Hullám SE és a Bp. Honvéd SE közötti együttműködés miatt mindig szívesen jönnek Dorogra. A dorogi vízilabda-szakosztályok eredményesen szerepeltek a bajnokságokban, továbbá a dorogi alakulat a Hód-Vízilabda Fesztiválon is remekelt.

Kovács Gábor, a Budapest Honvéd Úszó-szakosztályának szakmai vezetője ismertette, hogy nemcsak kapni, hanem adni is szeretnének. Ezért a két klub edzői a jövőben kooperálni fognak egymással, továbbá közös edzéseket, edzőtáborokat is szervezhetnek majd. A bejelentést követően vízilabda-gálamérkőzést tekinthettek meg az érdeklődők.

A tavalyi nagysikerű találkozó után ezúttal is elismert sportolók ugrottak medencébe: a Honvéd és a Vasas-Plaket férfi felnőtt OB I-es csapatai pikáns megoldásokkal, remek passzokkal és küzdelmes játékkal szolgálták ki közönségüket. Végül a Honvéd 16:13-ra győzte le ellenfelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában