bajnokság

2019.05.24. 18:07

A második vonalban maradtak a dorogi kézisek

A bennmaradás reményében léptek pályára a Dorogi ESE kézilabdázói a hétvégén, akik az utolsó fordulóban a Pénzügyőr csapatát fogadták.

Walczer Patrik

A Dorog (narancssárgában) három góllal kikapott

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A két alakulat sokáig fej-fej mellett haladt, majd a Dorogi ESE átvette a vezetést, többek között Blazsek Alexandra két találatának köszönhetően. A vendégek az első játékrészben két alkalommal is időt kértek, bízva abban, hogy még megfoghatják a mérkőzést.

A szünetre négygólos hazai előnnyel vonulhattak a csapatok, majd a folytatásban hihetetlen küzdelem bontakozott ki a pályán. Szabó Dorina átlövésből háromszor is eredményes volt. Negyedórával a vége előtt hét gólra nőtt a dorogiak előnye, majd egy újabb időkérést követően némileg felzárkózott az ellenfél. Az utolsó három percben háromszor találtak be az üres kapuba a hazaiak, Tolvaj Dorka pedig megszerezte a Dorog utolsó, 31. gólját. A Pénzügyőr úgy szenvedett vereséget, hogy a csapat az utolsó hat percben nem talált kapuba. Mivel a rivális Rinyamente vereséget szenvedett, a Dorog a 9., még éppen bennmaradó helyen végzett a bajnokságban.

Bona Gergő: – Köszönöm a lányoknak az egész héten, illetve szezonban mutatott hozzáállást és a mai győzelmet. Mindent megtettünk a bennmaradásért.

Kézilabda NB I. B., női, Nyugati csoport, 22. (utolsó) Forduló

Dorogi ESE–Pénzügyőr SE 31-24 (16-12)

Dorog, 150 néző, vezette: Kovács K., Tóth J.

Dorog: Bozsó – Sárosi 1, Szabó D. 5, Forgács K. 4, Blazsek 7, Uresch 1, Horváth 2. Cserék: Stadler (kapus), Kemenczik 6, Imrei 2, Tolvaj 2, Szűcs 1, Forgács V., Takács, Markos, Molnár. Edző: Bona Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában