visszavágó

2019.04.26. 07:00

Óriási felvonulást szerveznek a Tatabánya-drukkerek a győri EHF-csatára

A Grundfos Tatabánya KC április 27-én vehet revansot a dán rémálomért, jön ugyanis a TTH Holstebro elleni visszavágó. A drukkerek is készülnek a meccsre.

Petrik József

Tíz góllal is vezetett a dán Holstebro a meglehetősen dekoncentráltan kézilabdázó Grundfos Tatabányával szemben. A vendégek öt gólra csökkentették hátrányukat.

Forrás: Grundfos Tatabánya KC

A Tatabánya drukkerei a sorsdöntő mérkőzés előtt Győrben, az Audi Arénánál, a Mártírok utca-Tóth László utca sarkán lévő parkolóba várják azokat, akik ott lesznek az Audi Arénában 16 órakor kezdődő meccsen, hogy onnan együtt vonuljanak a meccsre, így buzdítva a csapatot. A szervezők azt kérik, hogy lehetőség szerint kék-fehérben legyen mindenki. A gyülekező 14:45-kor lesz.

A tatabányai kék tigrisek a holstebrói sárkányok ellen készülnek ledolgozni az első meccsen összeszedett hátrányukat (29-24). Ha öt gólnál többel nyer a Matics-legénység, biztosíthatja a helyét az EHF Kupa kieli négyes döntőjében, ez pedig sporttörténelmi tette lenne a XXI. századi tatabányai kézilabdázásnak. Az már-már elcsépelt frázis, hogy mekkora szükség lesz a tatabányai szurkolók támogatására, de igaz. A vendéglátókat bizonyára feldobná, ha megtelnének a Rába-parti sportcsarnok lelátói. Mert most könnyen előfordulhat, hogy valóban kell egy nyolcadik játékos is a Matics-csapatba erre a meccsre, az pedig csak a fanatikus közönség lehet...

Kézilabda EHF Kupa, férfi, negyeddöntő, visszavágó

Grundfos Tatabánya KC–TTH Holstebro (dán)

Győr, Audi Aréna, szombat, 16 óra.

– Az egyértelmű, hogy nem lesz egyszerű feladat lefaragni a hátrányunkat – emelte ki Matics mester. – De nagyon remélem, hogy olyan gyengén, ahogy Dániában kézilabdáztunk, még egyszer nem tudunk. Nincs nagyon mentségünk az első meccsen nyújtott teljesítményünkre, ám az tény, hogy a sok utazástól, a válogatottbeli terheléstől, továbbá a sűrű bajnoki feladatok miatt fáradtak és tompák voltak a játékosaim. Éppen ezért most a frissítésre fektettük a fő hangsúlyt. Ígérem, szombatra fittek leszünk, illetve motiváltak, és akkor jó döntéseket hozhatnak a srácok a pályán.

A Grundfos KC vezetőedzője azt is megjegyezte, hogy a dánok az első találkozón semmivel sem lepték meg a Tatabányát. Ám az öt gól, amivel nyertek, az a „sem nem sok, sem nem kevés” kategória...

– Ilyen hátrányból is képesnek tartom a csapatomat arra, hogy a maga javára fordítsa a párharcot, és ezzel bejussunk a final fourba – hangsúlyozta Matics Vladan.

A visszavágón az osztrák Brkics és Juszufhadzsics játékvezetői páros fújja majd a sípot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában