bajnok

2019.04.20. 15:30

Tata ifjú világbajnoka megmutatta az Exatlonban, mekkora szíve van

Esztergályos Patrik magabiztosan, két szettet (4-1-re és 4-0-ra) nyerve jutott be Dombi Rudolf ellenében az Exatlon szuperdöntőjébe, ahol a 20 millió forintos fődíjért küzdhet.

Sz. A.

Esztergályos Patrik magabiztosan, két szettet nyerve jutott be Dombi Rudolf ellenében az Exatlon szuperdöntőjébe, ahol a 20 millió forintos fődíjért küzdhet.

Forrás: TV2

Nagy tétje volt a pénteki döntőknek a TV2 sportrealityjében, hiszen most dőlt el, hogy kik jutnak be az Exatlon szuperdöntőjébe, ahol a tét már nem medál vagy csillag, hanem a 20 millió forintos fődíj lesz. A lányoknál Gelencsér Timi és Huszti Kata, a fiúknál Dombi Rudolf és Esztergályos Patrik küzdött meg, szettenként négy győzelemig, és két nyertes szettig.

A lányoknak három szettre volt szükségük, hogy eldőljön, Kata a női bajnok, Patrik és Rudi viszont két szett (9 futam) alatt eldöntötte a továbbjutást. Illetve ha pontosabban akarunk fogalmazni, Patrik döntötte el, ugyanis összesítve 8-1-re győzte le Rudit. A nagy csavar a több futam mellett egyébként az volt, hogy mindenki választhatott ügyességi feladatot. Patrik Rudi választott feladatát is magabiztosan nyerte, így ő jutott be a szuperdöntőbe.

Palik László megkérte a győzelem után, hogy üzenjen haza a családjának. A korosztályos olimpiai- és világbajnok vívón látszott a meghatottság, miközben így szólt:

„Nagyon sok mindent kaptam tőletek, és ezt a 21 évemre még nem tudtam meghálálni. Azon leszek, hogy bebizonyítsam, hogy itt a helyem és felnőttem. Szeretnék küzdeni, és köszönöm, amit eddig kaptam tőletek.”

Az immáron férfi bajnokról csapattársa, Rákóczi Reni is jó véleménnyel van. A hatvani amazon a minap a Heolnak beszélt arról, hogy Patrik végig gyönyörűen játszott a versenyben, nem lehet kérdés, hogy zseniális versenyző és sportember. Ritka, hogy egy ilyen fiatal fiúnak ennyire helyén legyen az esze.

Nos, az biztos, hogy hétfőn is nagy szüksége lesz Patriknak arra, hogy kihozza magából a maximumot, jön ugyanis a mindent eldöntő szuperdöntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában