első helyezés

2019.04.25. 17:18

A megyei korcsolyázók nyerték a legtöbb érmet

Jászberényben rendezték a Gyorskorcsolyázók Országos Diákolimpiai Döntőjét, ahol kiváló megyei eredmények születtek. A megyék sorrendjében a dobogós helyezések alapján Komárom-Esztergom az első helyen végzett, az intézmények rangsorában pedig három tatabányai iskola is a legjobb négy közé került.

Kun Attila

Jászberényben rendezték a Gyorskorcsolyázók Országos Diákolimpiai Döntőjét, ahol kiváló megyei eredmények születtek. Megyénk lett az első.

Az egyik legnagyobb jeges országos megmérettetésre minden megyéből a legjobb korcsolyázók érkeztek a gyorskorcsolyázók és jégkorongozók köréből egyaránt. A Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület (TDKE) Lugosi László vezetésével összesen 34 versenyzővel képviseltette magát, a három legeredményesebb sportoló a tatabányai Vancsó Rebeka, Gyurmánczi Dániel és Lukács Soma lett, akik a rövid- és a hosszútávon is a dobogó legfelső fokára állhattak.

Az Országos Diákolimpián részt vevő 41 oktatási intézmény versenyzői az elért eredményeik alapján kaptak pontokat. A népes mezőnyben a pontversenyben 2. helyezést ért el az Árpád Gimnázium, 3. lett a Bárdos László Gimnázium és 4. helyen zárt a Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola csapata (mindhárom intézmény tatabányai). Az elért dobogós helyezések alapján a verseny legeredményesebb megyéje Komárom-Esztergom lett.

Az Országos Diákolimpiai Döntővel lezárult a jeges versenyszezon, a gyorskorcsolyázók megkezdik a felkészülést a nyári görkorcsolyás versenyszezonra. Felkészítők: Keszler Andrea, Koczur Bernadett, Moravcsik-Fecskés Orsolya, Lugosi László, Németh Tibor.

Az országos döntőn megyénkből még a tatai Színes Iskola és Vaszary János Általános Iskola, a tatabányai Kertvárosi Általános Iskola, Kodály Zoltán Általános Iskola, Óvárosi Általános Iskola, Sárberki Általános Iskola és Bánki-Donát-Péch Antal Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a Vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói vettek részt.

A TDKE versenyzőinek döntőbeli eredményei

I. korcsoportosok: Tamás Ramóna: hosszú- és rövidtáv: 2.; Moravcsik Márk: hosszútáv: 2.; Rádi Balázs: hosszú- és rövidtáv: 6.

II. korcsoportosok: Amschl Kíra: hosszútáv: 1., rövidtáv: 2; Mórotz Zsuzsa: hosszútáv: 2., rövidtáv: 1.; Hoffart-Schárfi Réka: hosszútáv: 4., rövidtáv: 6; Jónás Dániel: hosszútáv: 3.

III. korcsoportosok: Vancsó Rebeka: hosszú- és rövidtáv: 1.; Palakovics Fanni: hosszú- és rövidtáv: 2.; Haltrich Luca: hosszú- és rövidtáv: 5.; Lukács Soma: hosszú- és rövidtáv: 1., Vári Vajk: hosszútáv: 2., rövidtáv: 6.

V. korcsoportosok: Talabér Hanna: hosszútáv: 2., rövidtáv: 1.; Rigó Nikolett: hosszútáv: 4., rövidtáv: 3.

VI. korcsoportosok: Malinovszky Lilla: hosszútáv: 2., rövidtáv: 1.; Gyurmánczi Dániel: hosszú- és rövidtáv: 1.; Czifra Ádám: hosszútáv: 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában