kempo

2019.04.28. 15:24

A környei Budai testvérek öt világbajnoki címet szereztek Portugáliában

71 ország közel ötezer sportolójának részvételével rendezték meg a közelmúltban Portugáliában a Nyílt Harcművészeti Világbajnokságot, ahonnan a környei Budai testvérek, Anita és Levente öt világbajnoki címmel térhetett haza.

Kun Attila

A Budai testvérek, Levente és Anita öt képviselték Környét

Fotó: beküldött

A világbajnokságon 18 sportoló képviselte a magyar válogatott színeiben a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetséget, köztük Budai Anita, aki 2016-ban már szerzett ugyanitt egy világbajnoki címet, valamint öccse, Levente. Mindkét ifjú versenyző a környei Gyémánt Kempo SE versenyzője.

A Budai testvérek, Levente és Anita öt képviselték Környét (Fotó: beküldött)

A válogatottsághoz szükséges pontokat egy éven keresztül kellett gyűjteni 8 országos versenyen, alkalmanként 6 versenyszámban minimum 3 első és 3 második helyezés elérésével. Ezt Levente a tavaly szerzett 39 arany-, 7 ezüst- és 2 bronzérmével maximálisan teljesítette. A felkészülés négy hónapot vett igénybe és komoly edzésterv betartását követelte heti hat edzéssel, megfelelő táplálkozással és Bognár Levente László (3. dan) egyesületi elnök, vezetőedző szigorú utasításainak betartásával.

A világbajnokságon Anita és Levente többek között amerikai, azerbajdzsáni, cseh, francia, japán, kuvaiti, libanoni, német, portugál, olasz, román, spanyol, szlovák ellenfelekkel küzdött meg. Anita No Gi földharcban, Light Kickben, Stop-semi Contactban szerzett világbajnoki címet, Gi földharcban és Rumble Sparringban ezüstérmet. Levente Gi földharcban és Rumble Sparringban nem talált legyőzőre, No Gi földharcban és formagyakorlatban második, fegyveres formagyakorlatban harmadik helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában