összefogás

2019.01.15. 20:00

A parlamentben tüntették ki a Lábatlan-Karva Maraton főszervezőit

A minap hatalmas megtiszteltetés érte Kiss Gábort és Hortai Tamást, a Lábatlan-Karva maraton főszervezőit, akik az Országház Vadásztermében vendégeskedtek.

W. P.

A

Forrás: Lábatlan Város Közösségi Céljaiért Alapítvány

A népszerű rendezvény megvalósításában fontos szerepet játszók dr. Kiss Gergely olimpikontól, Révész Máriusztól, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztostól, valamint Szemán Róberttől, az ötpróba rendezvénysorozat ügyvezetőjétől emlékplaketteket, okleveleket vehettek át.

A Lábatlan-Karva maraton vitathatatlanul a térség egyik legnépszerűbb kerékpáros rendezvényévé nőtte ki magát. A két testvértelepülés, valamint további szervezetek és vállalkozások közreműködésével megrendezett sportrendezvényen évről évre egyre többen vesznek részt: 2018-ban már ezren álltak rajthoz és teljesítették a negyvenhat kilométeres távot.

Az Olimpiai Ötpróba rendezvénysorozat őszi állomását eredetileg szeptemberben rendezték volna meg, de a Duna vízállása addigra a hajózható szint alá csökkent. A tervek szerint ugyanis a Duna túlpartján található Karváról vízi járművekkel szállították volna vissza Lábatlanra a résztvevőket, de a rendkívül alacsony vízszint ezt nem tette volna lehetővé. A szervezők végül köztes megoldást javasolva egy későbbi időpontot jelöltek ki, amikor is gond nélkül megrendezhették a kilencedik családi kerékpáros maratont. A főszervezők és segítőik kitartását pedig elismerésekkel jutalmazták.

Bár még csak az év elején járunk, a csapat máris újabb, közösségformáló programok megszervezésén fáradozik. Áprilisban fegyverbemutatóval egybekötött, kimondottan családoknak szervezett bunkertúrát szerveznek, nyáron sétahajózásra invitálnák az érdeklődőket, sőt még barlangtúrára is várják a kirándulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában