óriási siker

2019.01.12. 11:30

A világ legjobbjai közé került a 25 éves tatabányai FIFA-asszisztens

Szalai Balázs személyében újra van FIFA-asszisztense megyénknek.

Kovács László

Szalai Balázs a háttérben. Ettől az évtől rangos nemzetközi mérkőzéseken is feladatokat kaphat

Forrás: beküldött kép

A 26. születésnapját júniusban ünneplő tatabányai játékvezető szeptembertől tudott a jelöléséről, ám csak akkor hitte el, hogy a világ legjobbjai közé került, amikor január elején napvilágot látott a hivatalos lista.

A 2014/15-ös szezontól váltam NB II.-es kerettaggá, két éve pedig az élvonal asszisztensei közé jelöltek. Mindkét alkalommal meglepett az országos testület döntése. Most is ezt mondom, bár hozzáteszem, igyekeztem mindent alárendelni annak, hogy minél sikeresebb legyek ezen a pályán. Ezt a karriert egyszer lehet csak felépíteni, ha valaki sorozatban többször hibázik, szinte lehetetlen, nagyon nehéz újra visszakapaszkodni. Mindig igyekeztem magam képezni, tanulni a kollégáktól. Sok lemondással járt, de megérte, a kitartásnak most érett be a gyümölcse – mondta Szalai Balázs.

Szalai Balázs igyekezett mindent alárendelni annak, hogy minél sikeresebb legyen ezen a pályán (Fotó: 24 Óra)

A tatabányai sípmester éppen tíz évvel ezelőtt jelentkezett a megyénkben indult játékvezetői tanfolyamra.

– Január 14-én indul Tatabányán és Esztergomban az új tanfolyam. Arra számítok, hogy legalább tizenöt-húsz hallgatónk lesz. A legjobbak akár már a megyei bajnokságok tavaszi fordulóiban bizonyítási lehetőséget kaphatnak. Aki komolyan veszi, tehetséges, kitartó, az nem áll meg ezen a szinten, adott a lehetőség a továbblépésre – jegyezte meg Szalai Balázs, aki a hazai bajnokságok és a nemzetközi feladatok mellett kereskedelem és marketing tanulmányaira is összpontosít. Elmondta, hogy tavasszal készíti el szakdolgozatát, majd reményei szerint még nyáron átveheti diplomáját.

– Örülök annak, hogy Balázs pályafutása szépen ível felfelé – vette át a szót a tatabányai Kassai Viktor, aki januártól továbbra is FIFA-játékvezetők elit kategóriájához tartozik.

– Asszisztensünk példája is bizonyítja, ha valaki minél fiatalabban játékvezetői vizsgát tesz és hamar feladatokat vállal és kap a megyei bajnokságokban, tíz év alatt eljuthat a világ legjobbjai közé. Mint mindenkinek, így Balázsnak is van még hová fejlődnie. Hibátlan játékvezetés a múltban sem volt, a jelenben sincs és a jövőben sem lesz, de biztos vagyok abban, hogy Balázs nemzetközi szinten is megállja majd a helyét. Bízom abban, hogy hamarosan lesz olyan mérkőzés, amelyen segítheti a munkám.

– Jómagam tapasztalatai alapján mondom, innentől kezdve még többet kell Balázsnak letennie az asztalra. Bízom abban, hogy élni tud majd a lehetőséggel – tette hozzá Erős Gábor, a megyei játékvezetői bizottság elnöke, aki hosszú éveken át segítette Kassai Viktor munkáját és asszisztensi pályafutását 2016-ban fejezte be.

A FIFA rendezvényein hazánk színeit képviselhetik

A FIFA játékvezetői keretében két megyei sípmester, Kassai Viktor és Szalai Balázs szerepel. A magyar játékvezetők közül ebben az évben a következők számíthatnak nemzetközi küldésekre: NB I.-es játékvezető: Berke Balázs (Zala megye), Bognár Tamás (Veszprém), Farkas Ádám (Heves), Karakó Ferenc (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Kassai Viktor (Komárom-Esztergom), Vad II. István (Budapest).

NB I.-es asszisztens: Albert István (Békés), Berettyán Péter (Hajdú-Bihar), Buzás Balázs (Békés), Georgiou Theodoros (Baranya), Kóbor Péter (Vas), Ring György (Budapest), Szalai Balázs (Komárom-Esztergom), Szert Balázs (Heves), ifj. Tóth Vencel (Budapest), Vígh-Tarsonyi Gergő (Pest).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában