parasport

2018.12.04. 18:39

Szkander: Szabó „Ozi” visszatért és sokadszor is győzött!

Nagy sikert ért el a közelmúltban a Tatabányán élő parasportoló, Szabó Ozor, aki szkanderban, a para kategóriában bajnoki címet szerzett.

K. A.

Forrás: beküldött kép

Szabó Ozor országos bajnoki címet szerzett szkanderban a nehézsúlyú kategóriában Szegeden. Egy héttel előtte még Lengyelországban tartózkodott minden idők legrangosabb szkander-világkupáján, amelyen a magyar rokkant-válogatott szövetségi kapitányaként vett részt.

A magyar válogatott remekül szerepelt, hiszen 17 ország közül csapatban a 3. helyezést szerezte meg. – Mivel a paracsapat Szövetségi kapitánya vagyok, az utóbbi időben keveset versenyeztem, inkább a csapatot szerveztem és utaztattam. Hiányzott azonban a küzdelem és az adrelanin, így újra csatába szálltam – tudtuk meg Ozitól.

Oziról tudni kell, hogy nemcsak a szkanderba tért vissza, hanem másik korábbi sikersportágába, a fekvenyomásba is. Még 2015-ben sérült meg a tricepsze, így a 2016-os riói paralimpián „csak” mint edző vett részt, három tanítványával. Ozi azonban versenyzőként is visszatért, nem is akárhogyan: szeptemberben Egerben rendezték a GPC-viládgbajnokságot, ahol Ozi indult és megszerezte hatodik világbajnoki címét.

Újra aktív versenyző, edzősködik, utánpótlást nevel, emellett családot alapított, Tatabányán új otthont teremtett (a háza mögötti edzőteremben rendszeresek a válogatott edzőtáborok) és apuka lett. És ami a legfontosabb: boldog ember!

Remekül szerepelt a sportoló (Fotó: beküldött kép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában