dzsúdó

2018.11.08. 07:05

Leányvári sikerek Olaszországban

A Leányvár SE dzsúdósai a közelmúltban Olaszországban, a Spilimbergo városában rendezett nemzetközi versenyeken jártak, ahol nagyon szép eredményeket értek el.

K. A.

Forrás: beküldött

Fotó: beküldött

A dzsúdócsapat tagjai részt vettek a 38. Memorial prof. Adriana Tiberi és Trofeo Cittá del Mosaico dal 1964 elnevezésű versenyen is. Előbbi megmérettetésen egyéni (női felnőtt, ifi és serdülő, férfi serdülő) valamint csapatversenyt, utóbbin férfi felnőtt és ifi versenyeket rendeznek 38, illetve 54 esztendeje.

A megmérettetéseken nyolc ország 52 egyesületének sportolói indultak. A leányvári dzsúdósok közül kiválóan versenyezett a legerősebb súlycsoportokban Tandi Zsanett, Veres Kinga és a junior korosztályú, de a felnőttek között induló Tandi Alexa, valamint a diák korosztályúként a serdülőknél szereplő Legény Glória. Csapatösszesítésben a leányváriak a második helyen végeztek.

Veres Kinga a 48 kg-os súlycsoportban az első helyen végzett, mint ahogy a Tatabányai Nebuló JDSE színeiben versenyző, de ezúttal a leányváriakkal tartó Lakatos György is a legjobbnak bizonyult kategóriájában, a +73 kg-osok között. A második helyet szerezte meg Tandi Zsanett (+70 kg), míg a dobogó legalsó fokára állhatott Tandi Alexa (63 kg) és a diák korosztályúként a serdülők között is nagyszerűen helytálló Legény Glória (44 kg).

Egyaránt az ötödik pozícióban zárt Hertlik Máté (40 kg), Mészáros Kende (60 kg), Veres Attila (66 kg), valamint az Esztergomi Spartacus Sportegyesülettől „kölcsönkapott” Kákonyi Gergő (55 kg). Szlovák Mihály (+73 kg) egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodott. A rendezvényeken nem csak versenyzőként, de bíróként is közreműködtek a leányvári delegáció tagjai, így Tandi Alexa, Veres Kinga, Oláh Szilárd és dr. Varga Márk. Szervezők és felkészítők: Pfluger Antalné, Faragó Norbert, Hertlik István és Pfluger Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában