beharangozó

2018.10.19. 17:19

Bivalyerős riválisnál vizitálnak a tatabányai férfi vízipólósok

A hétvégén is több első és másodosztályú csapatunk lép pályára a különböző bajnokságokban, a tatabányai férfi vízilabdázók és az oroszlányi kosarasok az ország másik végébe utaznak.

A 24 Óra összeállítása

Bajnoki mérkőzésen támad a Tatai AC férfi kézilabda csapata, miközben már őket is „támadják”

Forrás: 24 Óra

Rögbi-NB I-II., férfi, 5. forduló

Esztergomi Vitézek–Budapest Exiles

Esztergom, vasárnap, 14 óra.

Két, eddig veretlen csapat méri össze az erejét a holnapi rangadón. – Bár az utolsó három mérkőzésünket elveszítettük az Exiles ellen, most nagy reményekkel várjuk a találkozót, hiszen összeállt a csapat. Remélhetőleg megszorongatjuk, vagy le is győzzük a bajnokot – tudtuk meg Koller Józseftől, a Vitézek elnökségi tagjától.

Teke Szuperliga, női, 6. forduló

Tatabányai SC–Balatoni Vasas SE

Tatabánya, szombat, 10 óra.

A hazai kék-fehérek kiheverték a nem túl sikeres NBC-kupa fáradalmait és nagyon készülnek a siófokiak elleni hétvégi találkozóra. A TSC hazai környezetben egyértelműen esélyes a győzelemre. A héten Szabó-Suhai Éva ugyan betegeskedett, de ahogy csapattársa és a gárda technikai vezetője, Faragó-Lovász Krisztina elmondta, „Évike” vállalja a játékot.

Vízilabda, OB I., női, 4. forduló

RB-Tatabánya–Szentes

Tatabánya, Buborék, szombat, 17 óra.

Két, még nyeretlen csapat csatázik a hétvégén egymással, ám a fiatal tatabányai együttes ismét egy jóval rutinosabb ellenféllel kerül szembe. Zantleitner Krisztina vezetőedző tanítványai folyamatosan fejlődnek, de a rutin megszerzéséhez még sok, hasonlóan kemény mérkőzésre lesz szükségük, mint amilyennek a szombati ígérkezik. A hazaiak elsődleges célja az lehet, hogy minél szorosabbá tegyék a találkozót.

OB I., férfi, 2. forduló

Miskolc VLC–Tatabányai VSE

Miskolc, szombat, 19.30 óra.

A bajnokságot győzelemmel kezdő tatabányai vízművesek a bombaerőssé „fejlődött” miskolciakhoz látogatnak. Zantleitner Tamás, a TVSE szakvezetője elmondta, hogy a házigazdák négy-öt új igazolása éremesélyessé tette a miskolci gárdát a bajnokságban. A vendégek célja a tisztes helytállás mellett az lehet, hogy minél tovább meccsben tudjanak maradni a jóval esélyesebb MVLC-vel szemben.

Kézilabda-NB I. B., női, Nyugati csoport, 5. Forduló

Győri Audi ETO KC U19– Dorogi ESE

Győr, szombat, 18 óra.

A Kozármisleny elleni találkozó után újabb nehéz mérkőzés vár a Dorog csapatára, ezúttal ugyanis a Győri Audi ETO U19-es gárdája ellen lépnek pályára, akik minden bizonnyal erős kerettel fognak játszani. Bona Gergő tanítványai ezt a rendkívül nehéz párharcot sem veszik félvállról, habár tudják, hogy a mérkőzés esélyese a hazai környezetben játszó Győr. A keretből mindenki egészséges, azonban egy fontos láncszem hiányozni fog. Győri Ágnest, a csapat kapusát ugyanis továbbra is nélkülözniük kell a társaknak, hiszen a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián edzői feladatokat lát el.

NB I. B., férfi, Nyugati csoport, 6. forduló

Tatai AC–Szigetszentmiklósi KSK

Tata, vasárnap, 17 óra.

Újabb nehéz meccs előtt áll a TAC a bajnokságban, a hétvégi rivális ugyanis mindössze egy vereséget gyűjtött eddig és a 3. helyen áll a tabellán. – Jobb csapattal játszunk, mint a múltheti ellenfél, a NEKA, ráadásul a keretük is bő – fogalmazott Sibalin Jakab, a TAC vezetőedzője. Hozzátette: a Pest megyeiek stabil gárdát alkotnak, így nehéz meccsre számítanak. A TAC-nál Sárosi Ádám és Schekk András továbbra is sérült, a többiek bevethetők.

Kosárlabda-NB I. B., Piros csoport, férfi, 5. forduló

Békés–OSE Lions

Békéscsaba, péntek, 17 óra.

A második helyen álló, eddigi összes mérkőzését megnyerő oroszlányi csapat a 11. pozíciót elfoglaló, egy győzelme mellett három vereséget begyűjtő Békéshez látogat. A Lions az eddigi meccseit simán, rendre száz pont felett dobva nyerte, míg a leendő házigazda a legutóbbi fordulóban súlyos, 62 (!) pontos vereségbe szaladt bele a listavezető Veszprém otthonában. A mérkőzés egyértelmű esélyese a Lions, a papírforma alapján legfeljebb az lehet kérdéses, hogy Sebastjan Krasovec tanítványai ismét három számjegyű pontszámot érnek-e el.

Teljesítménytúra A Tatabányai Sport Club Természetjáró Szakosztálya Tatabánya 20 és Tatabánya 30 elnevezéssel teljesítménytúrát szervez vasárnap a Vértesben. Előbbi túra rajtja 7 és 10 óra között lesz, távja 19,4 km, a szintemelkedés 530 m, a szintidő 6 óra. Utóbbin 7 és 9 óra között lehet rajtolni, ennek távja 32 km, a szintemelkedés 790 m, a szintidő 8 óra. A nevezési díj mindkét túra esetében 1000 Ft/fő, a rajt és a cél is Felsőgallán lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában