gokart

2018.10.12. 07:06

Tele van tervekkel a bajnoki címet nyert tarjáni Klausz Erik

A Talent Cup Hungary idei sorozatában indult Klausz Erik. A hét fordulóból álló kupán Erik haton tudott rajthoz állni, ebből pedig ötször az élen végzett.

P. J.

Forrás: beküldött fotó

A Talent Cup Hungary idei szériájában a fordulónként két futamból álló kupán Erik haton tudott rajthoz állni, ebből pedig ötször az élen végzett. Az egyik viadalt technikai problémák miatt nem tudta befejezni. A Talent Cup futamai Kecskeméten, Kakucson, valamint az ausztriai Bruck-ban voltak. A tarjániak tehetséges sportolója fiatal kora ellenére a felnőtt kategóriában, a Rotax Max kezdők csoportjában hajtott, miközben ezt megelőzően még sosem vett részt versenygokartoknak rendezett bajnokságon.

Erik most ezt a kupát nyerte meg, de 2019-ben szeretne a Magyar Gokart Szövetség által szervezett országos bajnokságon indulni, ami együtt zajlik majd a Közép-európai bajnoksággal. Itt már Olaszországban, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon is rendeznek fordulókat. Ennek megnyerésével ki szeretne jutni a Rotax gokart-világbajnokságra, ehhez azonban támogatókra is szüksége lenne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában