együttműködés

2018.09.06. 05:16

Új utak nyíltak meg a dorogi vízilabdázók előtt a Honvéd színre lépésével

Megállapodást kötött egymással a dorogi Új-Hullám SE és a Budapesti Honvéd, melynek keretében a fővárosi egyesület szakemberei is szerepet vállalnak a dorogi vízilabdázók képzésében. Az idősebb játékosok a Honvéd-Dorog néven szereplő csapatokban játszhatnak a jövőben.

W. P.

Az Új-Hullám SE és a Budapesti Honvéd megállapodásának keretében a fővárosi egyesület szakemberei is szerepet vállalnak a dorogi vízilabdázók képzésében.

Fotó: Walczer Patrik/24 Óra

A minap sporttörténelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi Dorogon, ahol a Nipl Stefánia Uszodában Budapest Honvéd–Debrecen gálamérkőzést láthatott a közönség. A találkozó apropójául az Új-Hullám SE és a Budapest Honvéd SE közötti megállapodás szolgált, melynek keretében az ország egyik legpatinásabb egyesülete lép be a dorogi sportéletbe.

A meghívott vendégek, a város vezetése, majd a szülők előtt Várhegyi Ferenc, a helyi vízisport egyesület elnöke elmondta, hogy az együttműködés értelmében az előkészítősökkel a továbbiakban is az Új-Hullám SE foglalkozik, az idősebb játékosok pedig a Honvéd-Dorog néven szereplő csapatokban szerepelnek majd.

Az egyesület elnöke ugyanakkor biztosított mindenkit arról, hogy a gyermekek a továbbiakban is a dorogi uszodában járhatnak majd edzésekre, ugyanakkor a szakmai munkát a Budapest Honvéd végzi majd. Ez akár különleges motivációt és sportolói életpályamodellt is nyújthat a játékosoknak, akik akár az OB I.-es csapatba is bekerülhetnek a későbbiekben.

A kétszeres olimpiai bajnok Dr. Steinmetz Barnabás, a Bp. Honvéd SE vízilabda szakosztályának vezetője példaként állította a dorogiak számára az érdi modellt, ahol szintén utánpótlásneveléssel foglalkoznak. Mint elmondta, olyan orientáltságú egyesületet képvisel, ahol a minőségi képzést helyezik előtérbe.

Merész András, a Honvéd OB I.-es felnőttcsapatának edzője és a klub utánpótlás-igazgatója hangsúlyozta, hogy dorogi sportéletet mai napig meghatározza Buzánszky Jenő hírneve. Véleménye szerint az egyre inkább kimagasló labdarúgás mellett fontos a vízilabda-oktatás fejlesztése is.

Szekér Zoltán, Dorog Város Egyesített Sportintézményének vezetője elmondta, hogy a város képviselőtestületi határozatban fogadta be a Bp. Honvéd SE-t és bízik abban, hogy a két klub együttműködése gyümölcsöző lesz. Szívós Márton, a Bp. Honvéd SE világbajnok játékosa fiatalkori élményeit és elismert játékossá válásának útját idézte fel a vendégeknek.

Az ünnepélyes bejelentést után a gálamérkőzés résztvevőire figyelt a közönség. A gólgazdag összecsapást a Honvéd 12-9-re nyerte meg a Debrecennel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában