mlsz

2018.09.09. 08:27

Dárdai mellett tesz a magyar foci jövőjéért Hajnal

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) új szakmai bizottságot állított fel, melynek feladata az lesz, hogy összehangolja a továbblépéshez szükséges szakmai folyamatokat.

Kemma.hu

Budapest, 2017. február 25. A ferencvárosi Hajnal Tamás (k) a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Ferencváros - Videoton találkozón a fõvárosi Groupama Arénában 2017. február 25-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Szigetváry Zsolt

„Az MLSZ elnökségének határozata értelmében a megújuló szakmai bizottság célja, hogy véleményével, szakmai háttérmunkájával hatékonyan segítse az MLSZ elnökségének stratégiai döntéseit. Elemezze a magyar futball folyamatait, tapasztalatait, és ezzel előkészítse a vezetői döntéshozatalt. Az elnökség szándéka továbbá, hogy a testület működésének köszönhetően, a szakmai megújulás jegyében 2020-ig fejlődjön a labdarúgás szakmai bázisa, az edzők gyakorlati és elméleti felkészültsége, és megvalósuljon a labdarúgás vezetésének generációváltása, megújuljon a labdarúgást meghatározó szakmai, kulturális és morális környezet.” – olvasható az MLSZ honlapján.

A testület vezetője, Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, korábbi 70-szeres válogatott, ezüstcipős labdarúgó, magyar bajnok edző lett. A testület tagjai: Dárdai Pál, Egervári Sándor (korábbi szövetségi kapitányok), Fehér Csaba, 41-szeres válogatott labdarúgó, Fórián Zsolt, korábbi NB I-es játékos, a Mol Vidi FC utánpótlásának szakmai igazgatója, Hajnal Tamás, 59-szeres válogatott nyergesújfalui labdarúgó, Gellei Imre (korábbi szövetségi kapitány), Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó, Kovács Kálmán, 56-szoros válogatott labdarúgó, jelenleg testnevelő tanár, Lőw Zsolt (a PSG másodedzője), Markó Edina (női szövetségi kapitány, pro-licences edző), Szabics Imre (az osztrák válogatott másodedzője), és Takács Mihály, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában