Szabó márton

2018.09.07. 06:03

Csak a nagymester állította meg az esztergomi sakkozót Ausztriában

Az Esztergomi Sakkiskola növendéke, Szabó Márton is elindult a pénzdíjazásos II. Innsbruck Open sakkversenyen, ahol az első fordulóban az osztrák Dr. Andreas Schnabl elleni győzelemmel mutatkozott be.

W. P.

Szabó Márton és Ragger Markus

Forrás: Beküldött fotó

Az Esztergomi Sakkiskola növendéke az Dr. Andreas Schnabl elleni győzelem után a második fordulóban a német Martin Zumsande nemzetközi mester ellen vereséget szenvedett, majd a német Lukas Pfatteicherrel remizett.

A negyedik fordulóban sötét bábukkal lépett túl az osztrák Oliver Mikulicon, majd az ötödik és hatodik partiján két indiai ellenfél várt rá. Aashna Makhija elleni találkozót megnyerte, azonban Marani Rajendran Venkatesh nagymestertől kikapott.

Szabó Márton az utolsó három fordulóját betegen vívta nemzetközi mesterek ellen. Az utolsó találkozón még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán asztalhoz tud-e ülni. Az osztrák Georg Kilgus, a valamint a két német versenyző, Frank Fleischer és Christian Köpke ellen remizett. A fiatal tehetség ezzel a teljesítményével összesítve a 27. helyen végzett. A szervezők schnell versenyt is rendeztek, ahol 11-7 ponttal a legjobb ifjúsági versenyző lett.

Szabó Márton és Ragger Markus
Fotó: Beküldött fotó

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában