öreg-tó

2018.08.16. 16:00

Tatán megmutatták, hogy a vitorlázás nem úri mulatság

A vitorlázás nem csak a gazdagok sportja. Ezt szerették volna megmutatni az érdeklődőknek hétvégén, a vitorlás nyílt napon Tatán, a vízi Vágóhíd kikötőben.

G. D. V.

A vitorlázás nem csak a gazdagok sportja. Ezt szerették volna megmutatni az érdeklődőknek hétvégén, a vitorlás nyílt napon Tatán, a vízi Vágóhíd kikötőben.

– Már pár százezer forintért lehet kapni egy használt, öreg vitorlást. Bár kell dolgozni rajta, megéri. Ahhoz, hogy valaki az Öreg-tavon pár kellemes órát eltöltsön, nem kell drága hajó – szögezte le Barta Egon, a nyílt nap szervezője. Erre jó példa a tatai Móricz Zsolt is, aki miután letette a vitorlás vizsgát, egy öreg hajót vásárolt.

– Hajóm már volt, de nem tudtam, hogyan álljak neki a felújításának, ezért lejöttem a nyílt napra segítséget kérni. Jobb helyre nem is kerülhettem volna. Ez már hat éve történt, azóta már egy újabb hajóval szeljük a habokat. Ezt nem lehet megunni – mesélte Zsolt, aki maga is részt vesz saját járművével a nyílt napokon. Közben már meg is érkeztek a következő utasok. A Tatai Öreg-tavi Vízi Vitorlás Egyesület tagjai ugyanis ezen a napon vállalták, hogy mindenkit elvisznek ingyen vitorlázni.

Ez azonban nem csak a felnőttek sportja. A 12 éves Bence és a 10 éves Zsombor is saját vízi járművükkel „fuvarozták” az érdeklődőket.

– Már 4-5 éves korunk óta vitorlázunk. Pár éve kaptuk ezt a kis hajót, azóta szinte az egész nyarat itt töltjük – mutatták büszkén a Szivárvány névre keresztelt aprócska vitorlást a fiúk.

Ha valaki kedvet kap ehhez a hobbihoz, az ökoturisztikai központban jelentkezhet tanfolyamra. Az egyesület pedig minden nyáron vitorlás tábort is szervez a gyerekeknek, hogy megismerhessék annak szépségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában