foci

2018.08.02. 07:35

Kiütés Ászáron, büntetők döntöttek Héregen, az Ács is könnyedén ment tovább

Elkezdődött a futballszezon, lejátszották az első fordulót a Megyei Kupa selejtezőjében.

Herczeg István

Elkezdődött a futballszezon, lejátszották az első fordulót a Megyei Kupa selejtezőjében.

A Megyei Kupa első selejtezőfordulóját rendezték vasárnap este. Ebben a körben csak hat csapat volt érdekelt, amelyből három búcsúzott is. A legutóbb a megyei első osztály második helyén végző Zsámbék probléma nélkül vette az Ászár jelentette akadályt. Az első félidőben eldőlt minden kérdés, hiszen a szünetben már hat góllal vezettek Bodó László fiai. A második félidőben még hármat rúgtak a vendégek, az utolsó szó pedig a másodosztályban vitézkedő Ászáré volt. Szabó Achillesz három góllal vette ki a részét a győzelemből, a vendégeknél két új igazolás is szerepet kapott. A hazaiak egy súlyos sportszerűtlenség után tíz játékossal fejezték be a meccset.

Jóval szorosabb mérkőzést játszottak Héregen, ahol szintén egy másodosztályú és egy élvonalbeli csapat csatázott. A vezetést az Esztergom szerezte meg, de ahelyett, hogy tovább növelték volna az előnyüket, a Gyermely-Szomor egyenlíteni tudott a szünet után. Az osztálykülönbség nem jött ki a két csapat között, hiába próbálkozott az Esztergom. A büntetőkre maradt a döntés, ahogy többször láttuk a világbajnokságon is, ebben a műfajban végül az Esztergom volt a sikeresebb, így ha nehezen is, de továbblépett.

A harmadik mérkőzés is érdekesen alakult. Itt két, az első osztályban szereplő gárda vívott egymással, nevezetesen az Ács és a Koppánymonostor. Ácsról szinte az egész csapat távozott, így szinte csak 16-17 évesek játszottak az új vezetőedző, Nagy László első tétmeccsén. A Koppánymonostor is az ifivel állt ki. Az első félidő itt nem hozott gólt, a szünet után viszont négy is esett. Meglepő módon mind a négyet a hazaiak szerezték, így felettébb simán jutott tovább a zöld-fehér csapat.

Magyar Kupa, megyei selejtező, 1. forduló

Ászár KSE–Zsámbéki SK 1–9 (0–6)

Ászár, vezette: Büki G. (Vojvoda M., Drabon B.).

Ászár: Molnár – Bősze, Ligeti, Kiss J., Nagy J., Verebics, Hnizda (Foltin, 38.), Répási (Németh, 46.), Kun, Nokta, Szabó Á. V. (Pásztor, 67.). Vezetőedző: Rakó László.

Zsámbék: Lakatos – Peinlich, Marticsek (Kállay, 42.), Juhász, Sugár, Mann, Szabó A. R., Kósa, Nagy Sz. (Fekete I., 67.), Karai, Dávid (Fekete Cs., 52.). Technikai vezető: Bodó László.

Gólszerzők: Kiss J. (91.), illetve Nagy Sz. (12.), Szabó A. R. (27., 38., 75.), Peinlich (31., 43.), Mann (45.), Karai (77.), Kósa (89.).

Kiállítva: Nokta (82., Ászár.)

Gyermely-Szomor LE–FC Esztergom 1–1 (0–1), büntetőkkel 1–2

Héreg, vezette: Szeibert P. (Lovas G., Jászberényi M.).

Gyermely: M. Nagy – Tömör, Nagy, Beck (Gyuricza, 76.), Varga, Veszelovszki (Balázs, 70.), Petróczi, Németh, Veres, Gombás, Felsőházi.

Esztergom: Iványi – Budavári (Petrovics, 63.), Chrompota, Látrányi (Molnár, 80.), Dékány, Kiss, Bokros, Majtényi, Bugjó, Várszegi, Gyebnár. Vezetőedző: Veress Balázs.

Gólszerzők: Németh (49.), illetve Gyebnár (15.)

Ácsi Kinizsi SC–Koppánymonostori SE 4–0 (0–0)

Ács, vezette: Kolonics G. (Büki F., Horváth I.).

Ács: Boráros – Gerencsér, Balogh, Kovács B., Ponty, Kohár, Taár, Kovács Krisztofer, Vörös J., Vörös R. (Fürjes, 53.), Kovács I. Vezetőedző: Nagy László.

Koppánymonostor: Udvardi – Reif, Borbély, Grónai, Sárközi (Paulovics, 50.), Kerekes (Köcski, 72.), Falu (Pulai, 50.), Bacsó, Szijj, Pintér, Kovács Krisztián. Vezetőedző: Vigh László.

Gólszerzők: Gerencsér (47.), Vörös J. (61., 72.), Fürjes (78.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában