karate

2018.08.23. 17:30

Arannyal térne haza az angliai Világkupáról a csolnoki karatéka

Szabó Evelin a Világkupa után ősszel az írországi Eb-n képviselheti Magyarországot.

Walczer Patrik

Szabó Evelin a Világkupa után ősszel az írországi Eb-n képviselheti Magyarországot.

Forrás: Beküldött fotó

Csütörtökön utazott el az angliai Leicesterbe utazik a négyszeres Európa-bajnok, Szabó Evelin, aki az első Világkupás szereplését rögtön aranyéremmel zárná. A csolnoki sportoló már az év elején elkezdte a felkészülést a nemzetközi megmérettetésre: hónapokon keresztül az erőnléti edzésekre fókuszált, majd a karateedzések kerültek előtérbe.

Január közepétől funkcionális és technikafejlesztő gyakorlatokat végez, amelytől napról napra fejlődik. Tavasszal sikeresen teljesítette a kvalifikációs versenyeket is, így a felnőtt női 68+ kilogrammos kategóriában ő képviselheti Magyarországot.

A kirobbanó formában lévő versenyző februárban a szigetszentmiklósi Tatami Cup versenyen ezüstérmet szerzett, majd a tavaszi időszak végén a szlovákiai Zsolnán szerepelt. A nemzetközi tornán az első kört hátrányból fordítva hozta, a második fordulóban ugyan sokkal jobbnak bizonyult ellenfelénél, a vitatható bírói döntés értelmében azonban mégsem jutott döntőbe. A vigaszágon aztán sikerrel vette az akadályokat, és végül megszerezte az értékes bronzérmet.

A magyar bajnokságon ezúttal ezüstérmet szerzett, amely nemcsak a versenyről, hanem a kifogástalan hangulatról is emlékezetes marad számára. A mérkőzés kezdetén ugyanis rendhagyó módon a bokszmérkőzésekhez hasonlóan zenére vonulhatott be a küzdőtérre.

– A felkészülésem alatt végig igen motivált voltam, hiszen Gula Gabriellának köszönhetően jó felkészülést tudhatok magam mögött. Remélem, hogy a vitrinből mindezidáig hiányzó darabot is sikerül begyűjtenem – fogalmazott lapunknak Szabó Evelin.

A karatéka egyébként az elmúlt években az Európa-bajnokságon mindig dobogóra állhatott, így bizakodva tekinthet az angliai versenyre is. Szinte az összes ország Wadokai szövetsége indít versenyzőt a Világkupán, így minden bizonnyal erős ellenfelekkel is találkozhat. Mint megtudtuk, az angliai kaland után sem áll meg az élet, hiszen Szabó Evelint néhány héttel később a Budapest Openen láthatjuk versenyezni, ahol tavaly bronzérmet szerzett. Az őszi szezont pedig egy újabb szigetországi szereplés teheti teljessé, ugyanis Szabó Evelin november végén már az írországi Európa-bajnokságon képviselheti hazánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában