autósport

2018.07.04. 10:21

Hernádiék három versenyen is rajthoz álltak

Három Eb-futamon vettek részt Hernádi Lászlóék. Először Csehországban, Sternbergben, ahol kétszer kellett teljesíteni a 8 km-es pályát.

Kemma.hu

A sternbergi egy tradicionális, régi verseny, ahol az elmúlt 20 évben nagyon sokszor rajthoz álltak már Hernádiék. A száraz és az esős futamban is az első helyet szerezték meg. A következő hétvégén a németországi Gladbachban várta verseny a tatai sofőrt. Ezen a versenyen pályafutásunk során másodszor vettünk részt. Korábban egy rövidebb, 3 kilométeres pályán rendezték meg a versenyt, mostanra a versenytáv 5 kilométer lett, melyet háromszor kellett teljesíteni.

A végeredménybe pedig a két legjobb idő számított bele. Ezen a futamon is sikerült a csoportunkban a futamot megnyerni, és újabb győzelemmel térhettünk haza. Ezután következett az olaszországi futam, melyet Ascoliban rendeztek meg. Ezen a pályán már évek óta versenyzünk, tavaly is győzelemmel térhettünk haza. Szokatlanul hideg időjárás fogadott idén minket Olaszországban. Az 5 kilométeres pályán szombaton 2 tréning, vasárnap 2 versenyfelfutás várt ránk.

– A legnehezebb a hétvégén a hideg időjárás miatt a gumik megfelelő hőmérsékleten-tartása volt. További nehézség volt, hogy a Közép-Olaszországban a nem oly rég lévő földrengések megviselték a hegyi szerpentin minőségét, és a huplissá vált pályán a futómű beállítása, a megfelelő tapadás elérése végett nagy fejtörést okozott. Ez oly jól sikerült, hogy ezt a futamot is sikerült megnyernünk, s a bajnokság felénél a számunkra bravúrnak számító abszolút 7. helyen állunk – részletezte Hernádi László a tata.hu-n olvasható beszámolójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában