Helyi sport

2018.07.05. 17:05

Harmincötödször rajtol el a Tatai Minimarathon

Tata történetében a második „legöregebb” verseny a minimarathon, amelyet augusztus első szombatján – idén negyedikére esik – rendeznek meg. Az utcai futóverseny most már hagyományosan színvonalas társrendezvényekkel egészül ki. Ilyen a Bor és halünnep.

Petrik József

Kovács Attila lett az abszolút győztes

Az elmúlt esztendőben első alkalommal rendezték meg a tatai minimaratont 11 órától. Úgy tűnik az új időpont bevált, mert bármilyen meglepő, ekkor még nem rekkenő a hőség.

A verseny egyik nagy vonzerejét mind a mai napig, a 13,5 kilométeres, festői környezetben „kitűzött” útvonal jelenti... Eddig már több mint százan online módon le is adták a nevezésüket. Tavaly hét országból érkeztek futók, közülük a legtávolabbról egy perui sportember. Idén már Tata öt testvértelepüléséről jelezték részvételüket indulók. (Jelentkezni a tata.hu oldalán, ITT lehet.)

A verseny távját nem lehet görkorcsolyával, kerékpárral teljesíteni, illetve nem futhat együtt a sportoló kutyával sem. Tompa Andor, a tatai önkormányzat sportreferense kiemelte, hogy most is nagyon számítanak az önkéntesek segítségére, aki a legutóbbi minimaratonon több mint százharmincan teljesítettek „szolgálatot”.

Michl József polgármester úgy fogalmazott, hogy egy folyamatosan fejlődő rendezvénynek ad otthont az Öreg-tó parti város. Miközben ez a rangos esemény, nívós kísérő programjainak köszönhetően rendszeresen megújul. A Bor és halünnep, mint kapcsolódó társrendezvény péntektől vasárnapig kellemes szórakozást kínál a versenyzőknek, illetve valamennyi kikapcsolódásra vágyó érdeklődőnek.

Bor, hal és társadalmi szerepvállalás

A Pannon Takarék Zrt. három évre kötelezte el magát a rangos rendezvény támogatása mellett. A borünnep és a minimaraton már három év kart karba öltve „jár”. Turay István ismert borász, a Neszmélyi Borút Egyesület elnöke a közös rendezvényen megjelenő tizenöt kollégája kiváló nedűinek méltatása mellet, arról is szólt, hogy pénteken – a remek borok mellett – már cigányzenével, továbbá diszkóval várják a kikapcsolódni vágyókat. Vasárnap a horgászegyesület a Cseke tavon – némiképp a halünnep jegyében – Berena Béla elnök irányításával sporthorgász-versenyt is szervez, amelynek előkészületei már javában tartanak.

A minimaraton eredményhirdetése szombaton 14 órakor a Kastély-téren lesz. A váltók, a női- és férfi versenyzők, valamint a korcsoportok és kategóriák miatt az idén is több mint ötven díjat osztanak ki.

További részletek a pénteki 24 Órában.

(Borítókép: Kovács Attila, a tavalyi minimarathon abszolút győztese)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában