megye i

2018.04.21. 14:40

A Vértesszőlős és a Zsámbék meccsén akár a második hely is múlhat

Az Atlasz Geodézia Megyei I. osztály 24. fordulója is számos érdekes összecsapást tartogat, melyek közül kiemelkedik a Zsámbék és a Vértesszőlős csörtéje.

Herczeg István

Szombaton csak egy összecsapás lesz, ám az a forduló legnagyobb mérkőzése lesz. A címvédő Vértesszőlős fogadja a Zsámbékot. Még mindketten esélyesek a második helyre, hiszen csak két pont a Zsámbék előnye, ám arról ne feledkezzünk meg, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ősszel magabiztosan nyert a Zsámbék, ha ezt megismételnék, fontos lépést tennének az ezüstéremért. A Vértesszőlős a naptári évben még nem kapott ki, a Zsámbék már kétszer.

A forduló rangadóját Vértesszőlősön játsszák

Vasárnap jónak hangzik a Komárom–Nyergesújfalu összecsapás is. A pontkülönbség ugyan jelentős, ám míg a Komárom csak egy nyögvenyelős 1-0-s győzelmet aratott az előző hétvégén, addig a Nyergesújfalu 10-1-re ütötte ki az ácsiakat. Petres Tamás csapata így önbizalommal telve mehet neki a párharcnak. Ősszel a Komárom tudott győzni.

A Bokod ellenfele a Kecskéd lesz vasárnap. A Kecskédnek eddig jobb a tavasza, mint az ősze, bár a Bokod elleni találkozó a kötelező kategóriába sorolható, ám meg fognak izzadni Wéber Balázs fiai, az biztos. Ősszel az utolsó percekben, két büntetővel tudott nyerni csak a Kecskéd a meccs végén.

A Nagyigmánd sorozatban két meccset nyert, amire mostanában nemigen volt példa. Az Esztergom az előző hétvégén nem játszott, most viszont péntek után vasárnap is. A sorozatterhelés nem tudni, milyen hatással lesz a fiatalokra. Ősszel a Nagyigmánd nagy meglepetésre győzni tudott Esztergomban, így van miért visszavágni Veress Balázs fiainak. Az Esztergom jól szerepelt eddig tavasszal, de a Vértesszőlőstől vereséget szenvedtek.

A Sárisáp–Bábolna összecsapás igazi középmezőnybeli harc lesz. A forma alapján talán a Sárisáp tűnik nyerőnek, de csak négy- pontos az előnyük úgy, hogy a Bábolna kettővel kevesebbet játszott. Ősszel hazai pályán 2-0-ra tudott diadalmaskodni a Bábolna. Az előző hétvégén a Bábolna nem játszott, a Sárisáp pedig nagy csatában szenvedett vereséget.

A Vértessomló az Oroszlányt fogadja majd vasárnap. A papírforma itt egyértelműbbnek tűnik, az Oroszlány a második helyért küzd, míg a Vértessomló helye az alsóházban van. Ősszel sima 5-0 lett a vége Hagymási Zoltán csapatának. Ha a papírforma érvényesül, most sem lesz ez másképp.

Nagy slamasztikában van az Ács, hiszen 10-1-re kikapott az előző hétvégén. Most sem lesz könnyű dolguk, hiszen a remek formában lévő Tata látogat majd hozzájuk. Az Ács még nem szerzett pontot tavasszal, a Tata pedig sorozatban hozza a győzelmeket, legutóbb a Vértessomlót verték 5-2-re. Az őszi összecsapásukon 7-1-re győzött a Tata, ami több, mint meggyőző különbség. Amennyiben az ácsiak most is éppen, hogy meglesznek, borítékolható ez a különbség...

A találkozók ezúttal már 17.00-kor kezdődnek, az ifjúsági mérkőzések pedig 15 órakor, kivéve Etén, ahol egy órával később. Ide a Nyergesújfalu látogat, mivel a Komárom az NB III.-ban indítja az utánpótlását.

A párosítások

Április 21, szombat, 17.00

Vértesszőlősi SE–Zsámbéki SK

Április 22, vasárnap, 17.00

Komárom VSE–Nyergesújfalu SE

Bokod Transintertop–Wati Kecskéd KSK

Nagyigmándi KSK–FC Esztergom

Sárisápi BSE–Bábolnai SE

Vértessomlói KSK–OBSK Oroszlány

Ácsi Kinizsi SC–Tatai AC

(Nyitókép: archív/Hagymási)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában