téli paralimpia

2018.03.16. 07:29

A szakvezetés is büszke vak parasízőnkre, akire még egy szám vár Pjongcsangban

A tatai parasportoló Balogh Zsolt és vezetője, Bocsi Bence március 17-én szlalom versenyszámban indul Pjongcsangban.

Kemma.hu

Balogh Zsolt Pjongcsangban

Forrás: Balogh Zsolt/Facebook

Ahogy arról beszámoltunk, március 14-én óriás műlesiklásban állt rajtvonalhoz a látássérült tatai parasíző, Balogh Zsolt és guide-ja (vezetője) Bocsi Bence. A március 17-re tervezett versenyszámot az erősen felmelegedő időjárás miatt hozták előbbre. A második futamban szépen teljesítették a pályát a magyarok, de az egyik kapuzászló érintése miatt kaptak időbüntetést, így a 15. helyen zártak.

A Magyar Paralimpiai Bizottság portáljának Fábián Attila, Zsolt edzője, a para alpesi sí szakágvezetője értékelte a 15. helyet és a magyar páros teljesítményét.

– Az első menetben a fiúk biztonságos menetet síztek, a második körben mutatták meg azt, ami bennük van. A második körben a technikai hiba miatt 5-6 másodpercet vesztettek az idejükből, ha ez nincs, akkor maximálisan elégedett lennék.  Így azonban van bennünk némi hiányérzet, amit a 17-i szlalom versenyszámban már eltüntetünk. Természetesen nagyon büszke vagyok a tanítványaimra, hiszen az első paralimpiai játékukon szépen helytálltak és rendben végrehajtották a feladatukat – részletezte.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke arról is beszélt a portálnak, hogy azt várták a magyar sportolóktól, hogy hozzák ki magukból azt, amit tudnak, azt a teljesítményt mutassák meg a világnak, ami bennük van.

„A legfontosabb, hogy elégedettek legyenek a saját teljesítményükkel, minden más itt most másodlagos.”

– Balogh Zsolt és Bocsi Bence teljesítménye is tiszteletet érdemel, Zsolt látássérültsége a második legnagyobb volt ebben a mezőnyben. A pálya betanulásakor ez nagyobb hátrányt jelentett, mint a versenytársainak. A fiúk kissé túlizgulták az első versenyüket, ami érthető, sok évet készültek rá, és már az is nagy siker, hogy sikerült kijutniuk. Életük első paralimpiai versenye után a magyar delegáció minden tagja nagy büszkeséggel ölelte meg őket... Egy biztos, a legvidámabb csapat a miénk! – tette hozzá Szabó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában