bravó!

2018.02.20. 13:56

Keszler Andrea bent van a negyeddöntőben

A tatabányai versenyzőnek nem volt könnyű dolga Phjonghcsangban – több szempontból sem.

kemma.hu/MTI

Kangnung, 2018. február 20. A holland Lara van Ruijven, a lengyel Magdalena Warakomska,a brit Elise Christie (elesik) és Keszler Andrea (b-j) a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny női 1000 méteres táv selejtezőjében a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 20-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nem volt egyszerű a korcsolyázók keddi indulása a téli olimpián, ugyanis az első rajtot visszalőtték. Ennek oka az volt, hogy Keszler Andrea korcsolyája összeakadt a világbajnoki címvédő Elise Christie-ével, aki elesett még az első csúcsbója előtt. A brit sportoló – Liu Shaolin Sándor párja – nagyon lassan és fájdalmas arccal állt lábra.

Kangnung, 2018. február 20.
A holland Lara van Ruijven, a lengyel Magdalena Warakomska,a brit Elise Christie (elesik) és Keszler Andrea (b-j) a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny női 1000 méteres táv selejtezőjében a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 20-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A második rajtnál nem is erőlködött, inkább utolsónak sorolt be. Keszler viszont az így kapott második helyről, azonnal élre állt, de nem sokáig, mert a holland Lara van Ruijven visszaelőzte. Amikor Christie próbált előbbre törni, akkor az egyik egyenes végén úgy vette be a kanyart, hogy közben meglökte Keszlert, aki ugyan állva maradt, de nem tudta visszanyerni a sebességét, hogy támadó helyzetbe kerüljön, így negyedikként haladt át a célvonalon.

A zsűri viszont továbbjuttatta a harmadik olimpiáján szereplő Keszlert, továbbá kizárta Christie-t, akit az edzője ölben vitt az öltözőbe, annyira fájt a lába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában