sakk

2018.01.20. 15:51

A tanítvány nyerte a füzitői emlékversenyt

Immár huszadik alkalommal küzdöttek meg a sakkozók az Almásfüzitő Bajnoka címért.

K. A.

Az almásfüzitői sakkverseny győztesei és helyezettjei

Az idén alapításának hetvenedik évfordulóját ünneplő Almásfüzitői Sport Club a hétvégén rendezte a XX. Almásfüzitő Bajnoka és Zsebők Ottó Emlékversenyt.

Az eseménynek az Almásfüzitői Művelődési Ház színházterme adott otthont, amelyen 28 játékos ült asztalhoz. Mielőtt Beró László, a település polgármestere megnyitotta volna a versenyt, Pusztai János, a megmérettetés egyik ötletgazdája adott rövid betekintést az almásfüzitői sakkélet jelentősebb állomásaiba, visszanyúlva egészen az 1980-as évekig.

Az almásfüzitői sakkverseny győztesei és helyezettjei

A mezőnyben egyébként két FIDE-sakkmester neve is felfedezhető volt, köztük a verseny későbbi győzteséé, Ézsöl Miklósé, aki az emlékverseny névadójának, Zsebők Ottónak volt korábban tanítványa és sporttársa is. A résztvevők egy csoportban, kilenc játszmában küzdöttek meg a díjakért. A sakkozók Ácsról, Almásfüzitőről, Budapestről, Esztergomból, Győrből, Környéről, Nyergesújfaluról, Szárligetről, Tatáról, Tatabányáról, valamint Dél- és Észak-Komáromból érkeztek, a legidősebb versenyző 75, a legfiatalabb 12 éves volt.

A sportszerű lebonyolításról László Imre versenybíró, a Komárom-Esztergom Megyei Sakkszövetség elnöke gondoskodott. A négy fő- és nyolc különdíjat Beró László és Pusztai János adták át a versenyt követően.

Fődíjak:

A verseny dobogósai: 1. Ézsöl Miklós (Győr, az Almásfüzitő Bajnoka vándorkupa nyertese), 2. Ress Tamás (Budapest), 3. Meixner Ferenc (Esztergom). A legjobb ácsi versenyző: Dr. Papp Gábor (a Zsebők Ottó Emlékverseny vándorkupa nyertese). Különdíjak: legidősebb versenyző: Pusztai János (Almásfüzitő), legjobb nyugdíjas versenyző: Balázs András (Nyergesújfalu), legjobb női versenyző: Dr. Jakabó Judit (Tatabánya), legjobb amatőr versenyző: Majorits Erik (Tata), legjobb külföldi versenyző: Góth Gábriel (Észak-Komárom), legjobb almásfüzitői versenyző: Havas Péter, legjobb általános iskolás versenyző (14 éves korig): Vörös Bence (Észak-Komárom, 12 éves), legfiatalabb versenyző: Vörös Bence (Észak-Komárom, 12 éves). Az Almásfüzitői Sport Club támogatásának köszönhetően ebben az évben is értékes díjakat (kupákat, okleveleket és tárgyjutalmakat) osztottak ki a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában