2017 visszatekintő

2018.01.03. 17:30

Díjak, győzelmek, világcsúcsok: Maráz Zsuzsa ultrabajnok eddigi legsikeresebb évét zárta

Túlzás nélkül mondhatjuk: ha futásról van szó, akkor Maráz Zsuzsanna neve biztosan elhangzik. Az esztergomi ultrabajnok évértékelőjében megdöbbentő eredményekről számolt be.

Szénási Szimonetta

Ultrabalaton, Spartathlon, Sárvári 12 óra és még sorolhatnánk. Aki jártas a futóversenyek világában, az tudja, hogy a legnívósabb és legembertpróbálóbb kihívások ezek, amiket Maráz Zsuzsanna mind kiváló eredménnyel teljesített.

„2017 volt a legérdekesebb és a legsikeresebb évem, ami tele volt meglepetésekkel. Minden a futásról, a versenyekről és a díjakról szólt”– foglalja össze az esztergomi futó az óévet.

Évértékelőjében ráadásul nemcsak felsorolta, de számszerűsítette is a 2017-es versenyeit, a végösszeg pedig közel 6000 kilométer lett. Ebben benne van az Ultrabalaton 218 kilométere – amit immár harmadik alkalommal nyert meg –, és a 246 kilométeres görögországi Spartathlon, ahonnan ezüstéremmel tért haza, és az elmúlt 35 év második legjobb eredményét futotta.

Mikuláskor Zsuzsanna szaloncukrot osztogatott az esztergomi gyerekeknek – természetesen futva

A 12 órás sárvári versenyen zsinórban negyedik alkalommal győzött Zsuzsanna, ráadásul saját pályacsúcsát is sikerült megdönteni, amivel a futók világranglistájának élére került. Az elképesztő sporteredmények mellett februárban az év ultrafutójának választották, szeptemberben pedig megnyerte a megyei " target="_blank" rel="noopener nofollow">Príma Közönségdíjat.

Zsuzsanna 2017-es versenyei időrendi sorrendben

Balaton Félbalaton: 94,9 km 7:21:55 I. hely

Sárvár 12 óra 136,6 km I. hely (női pályacsúcs)

Ultrabalaton 220 km 22:31:31 I. hely

Korintosz.hu 81 km 6:57:30 II. hely

Szőlőskör 50 km 3:56:14 I. hely (női pályacsúcs)

Spartathlon 246 km 25:43:40 II. hely

A sportoló nemcsak a saját karrierjét építi, hiszen 2017-ben komolyabban kezdett foglalkozni az edzősködéssel is, egy futásról szóló blog társszerzője, motivációs előadásokat tart, tanácsaival pedig a mi olvasóinkat is számos alkalommal segítette.

„Ami pedig a legnagyobb ajándéka az évnek, az a sok szeretet, az a rengeteg üzenet, amit kaptam tőletek”– írja közösségi oldalán Zsuzsanna.

A futónő minden formában támogatja a sportot
Fotós: Aikido Foto

Zsuzsanna a városi eseményeken is részt vesz, decemberben Romanek Etelka polgármester asszony és Erős Gábor sportbizottsági elnök társaságában ő adta át Esztergom Jó tanuló, jó sportoló díját az arra érdemes diákoknak és edzőiknek.

Hasonlóan szép eredményeket kívánunk 2018-ban is!

(A borítókép a 2017-es Spartathlon befutója után készült. Fotó: Spartathlon Photography)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában