Felépülés

2017.12.01. 16:00

Horrorsérülése után végre visszatérhetett a pályára Hajnal Tamás

A Ferencváros 36 éves, nyergesújfalui születésű középpályása a Haladás elleni bajnokin léphetett újra pályára tétmérkőzésen – négy hónappal azután, hogy a Puskás Akadémia elleni meccsen súlyos fejsérülést szenvedett.

kemma.hu

Hajnal Tamás visszavonul

Forrás: M4 Sport

A rutinos középpályás Szombathelyen, a Haladás elleni, 2–1-re elveszített találkozón tért vissza a pályára, miután Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője az 50. percben becserélte.

– Nem gondoltam volna, hogy hónapokra kidőlök a sorból – mondta Hajnal Tamás a Nemzeti Sport Online-nak. – A felépülésem hosszabb ideig tartott, mint amire számítottunk, majd amikor elkezdtem edzeni, vádlisérülést szenvedtem. A kettő együtt túl sok volt. Alig vártam már, hogy újra pályára lépjek, mondanom sem kell, nagyon jó érzés volt újra játszani.

Hajnal júliusban, a Puskás Akadémia elleni NB I.-es bajnokin szenvedett súlyos fejsérülést, miután a felcsútiak védőjével, Spandler Kornéllal ütközött. Noha eszméletlenül terült el a földön, és hordágyon vitték le a pályáról, vissza akart menni, hogy folytassa a játékot. Néhány nap után hagyhatta el a kórházat – a diagnózis szerint agyrázkódást szenvedett.

Az 59-szeres válogatott játékos már jó erőben érzi magát, három-négy hete teljes erőbedobással tréningezik.

– A rehabilitációt keményen csináltam, de el kell ismerni, rosszul viseltem, hogy nem tudtam a csapat hasznára lenni. Próbáltam sérülten is minél többet segíteni a csapatnak, igyekeztem segíteni az új játékosok beilleszkedésében: szerencsére remek hozzáállású futballisták érkeztek most hozzánk. Emellett a fiatalokat is elláttam néhány hasznosítható tanáccsal. Szóval azért ilyenkor is van feladat bőven, ám ismerjük el, túl hosszúra nyúlt el ez az időszak, az egészséggel azonban nem lehet viccelni – tette hozzá Hajnal Tamás.

A Ferencváros a hétvégén a nagy vetélytárs Videotont fogadja, várhatóan Hajnalnak is szerepet szán a találkozón Thomas Doll. Mivel a székesfehérváriak három pont előnnyel várják a rangadót, Hajnal Tamás szerint nagyon fontos lenne legyőzniük hazai pályán a listavezetőt.

– Izgalmas csata lesz a szombati. Jó lenne pontszámban beérni ellenfelünket, ehhez azonban győznünk kell. Jól tudjuk, a Videoton uralni, irányítani szokta a mérkőzéseit, kíváncsi vagyok, ellenünk milyen felfogásban lép pályára. Egy biztos, olyan játékoskerete van, hogy a legtöbbször nem kell alkalmazkodnia más csapatokhoz. A támadók egyedül is képesek eldönteni egy-egy mérkőzést, ezért nagyon résen kell lennünk – hangzott a nyergesi középpályás prognózisa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában