Kemma.hu podcast

2024.03.09. 13:24

Szürreális festményeiből összefoglaló kiállításra készül a Krajcsirovics ösztöndíjas Nedves Péter Barnabás - PODCAST

Tatabányán a Kultúra Napján adták át a Krajcsirovics városi művészeti ösztöndíjat. Az idén Nedves Péter Barnabás festőművész vehette át az elismerést. Vele beszélgetett Sugár Gabriella. A Tatabányán élő és alkotó művész gimnáziumi tanulmányai alatt ismerte meg mesterét, Bánfi Józsefet, aki azóta is kapcsolatban áll a tehetséges fiatallal.

Kemma.hu

Nedves Péter Barnabás festőművész volt Sugár Gabriella vendége

Forrás: 24 Óra

Fotó: S.G.

Nedves Péter Barnabást Rochitz György, a Bányász Képzőművész Kör vezetője is segítette. A Nyugat-magyarországi Egyetem képgrafika szakán végzett. Neves művészekről tanult. A közönség képeivel Komárom-Esztergom vármegye mellett Budapesten találkozhatott. 2018-óta rendszeresen állít ki csoportos és önálló kiállításokat. 

Nemzetközi népszerűséget hozott számára, hogy szerepelt dél-amerikai művészeti magazinban, majd 2021-ben egy kaliforniai zenész kérte fel, hogy állítsa össze zenei anyagának borítóját. Tagja a Tatavölgyi Alkotók Művészeti csoportnak, és a Bánhidai Alkotóház stábját is erősíti. 

Az ösztöndíj segítségével szürreális képeiből szeretne készíteni egy kiállítást, s néhány mellé történetet is ír majd. Kifejtette: örül annak, hogy sokakat megmozgatják a különleges lényeket, teremtényeket ábrázoló képei. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában