A Dal 2024

2024.02.15. 16:00

Egy városból indultak, most érzéseikről is vallottak az ország előtt éneklő zenekarok

A Peron Music Könnyűzenei Tehetségközpont nem akármilyen sajtótájékoztatónak adott otthont csütörtök délelőtt.

Kemma.hu

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, négy vármegyei zenekar jutott a legjobb negyven közé, és egyúttal az élő show-ba. Közülük három tatai kötődésű: Arcidra, HellóPisti és a tavaly a döntőig menetelő Quack. A Peron Tehetségközponthoz mindhárom zenekar kötődik, több szálon.

Az Archidra, a HellóPisti és a Quack is Tatáról indult
Az Archidra, a HellóPisti és a Quack is Tatáról indult
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

– Az Arcidra leginkább, mert ők itt alakultak gyakorlatilag az első ZeneMánia táborban, itt döntötték el, hogy zenekart alapítanak. A jelenlegi felállásból három tag még mindig hozzánk jár, az énekes frontember pedig a hangtechnikusunk, szóval ezer szálon kötődünk – kezdte Pap Tibor, a Peron Tehetséggondozó vezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón, aki hozzátette: A Quack a Peron Tehetségkutató győztese volt, itt vették fel az első lemezüket a stúdiónkban, fel szoktak lépni a klubban. A HellóPisti zenekarból Ariel és Ricsi a tanáraink voltak, Lillával pedig nagyon sokat dolgozunk együtt különböző rendezvényeken, tehetségkutatók házigazdája szokott lenni nálunk.

A kitartás, az alázat és az a rengeteg munka meghozta a gyümölcsét. Kiemelte, hogy ezt az utat tudják példaként mutatni a diákjaik felé. A Dal 2024 válogatóiban a közönség tölti be az ötödik zsűritag szerepét, ezzel támogathatják a versenydalok továbbjutását, és alakíthatják az elődöntős mezőnyt. A produkciók alatt 1-től 10-ig terjedő skálán értékelhetik az adott dalt alapdíjas telefonszámra küldött SMS-ben. A televíziós zsűri és a nézők közösen választanak ki négy dalt, majd az ötödik továbbjutóról kizárólag Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter dönt.

A múlt szombati élő adásban a szintén vármegyei zenekar, az Andalgó lépett színpadra. Léhárt Míra, Polgár Patrik és Magyar Marcell Vigyen a szél című dala ugyan a közönségtől majdnem a maximális pontot kapta, de az elődöntőbe már nem jutott tovább. 

A február 17-i adásból öt dal csatlakozik a továbbjutott produkciókhoz. Ezúttal az Arcidra Egészben kell című produkcióját hallhatják a televíziónézők.
– Rendkívül izgulunk, bár azért már egyre kevésbé – mondta mosolyogva a zenekar frontembere, Gaál András, aki hozzátette: Szerencsére most már volt próbánk is, bementünk a stúdióba. Amivel készülünk, az alapvetően egy rockdal – mondta András, majd hozzátette, hogy nagyon fontos számukra a közönség véleménye és szavazata.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában