Verseny

2024.02.15. 06:55

A Dal 2024 közönsége imádta az Andalgót, a zenekar nekik is üzent

A Dal 2024 első élő adását már szombaton láthatták a nézők, az egyik vármegyei zenekarnak, az Andalgónak pedig szurkolhattak is.

Kemma.hu

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, négy vármegyei zenekar jutott a legjobb negyven közé, és egyúttal az élő show-ba. Léhárt Mírához és Polgár Patrikhoz, a Komárom-Esztergom vármegyei kötődésű duóhoz Magyar Marcell csatlakozott, és már zenekarként, Andalgó néven elindultak az idei megmérettetésen. A műsorba a Vigyen a szél című dalukkal érkeztek. Ugyan a közönségtől majdnem a maximális pontot kapták, de az elődöntőbe már nem jutottak tovább.

Az Andalgó hálás a közönségnek a nagy szeretetért
Az Andalgó hálás a közönségnek a nagy szeretetért
Forrás: Duna TV

– Az idei műsor szavazási rendszere változott az elmúlt évekhez képest. A közönségnek szavazásra lehetősége csak az adott produkció közben volt idén, amelyet 1-10 pontszámmal értékelhetett. A négytagú zsűri és a közönség pontszáma által felállt a mezőnynek a végleges pontszáma, így automatikusan továbbjutott 4 versenyző. Végül még egy dalt juttatott tovább a zsűri – mondta el portálunknak Léhárt Míra, aki kiemelte:

Nagyon hálásak vagyunk a közönségnek, hogy ekkora szeretet kaptunk tőlük, és a majdnem maximális, 9-es pontszámot kaptuk, köszönjük!

A Dal 2024 válogatóiban a közönség tölti be az ötödik zsűritag szerepét, ezzel támogathatják a versenydalok továbbjutását, és alakíthatják az elődöntős mezőnyt. A produkciók alatt 1-től 10-ig terjedő skálán értékelhetik az adott dalt alapdíjas telefonszámra küldött SMS-ben. A televíziós zsűri és a nézők közösen választanak ki négy dalt, majd az ötödik továbbjutóról kizárólag Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter dönt.

Bár nem sikerült a továbbjutás, de sokat tanultak és számos élménnyel gazdagodtak.
– Sajnos idén nem sikerült továbbjutnunk az elődöntőbe, de nagyon örülünk, hogy a 40 versenyzőbe bejuthattunk. 

Rengeteget tanultunk az elmúlt időszakban és ezt igyekszünk a legjobban kamatoztatni. Igazán profi körülmények között zenélhettünk szombaton, rengeteg fős és borzasztóan profi stábbal, amit innen is szeretnénk megköszönni. 

Természetesen nagyon örültünk volna a továbbjutásnak, de tényleg próbáljuk ezt az egészet pozitívan felfogni. Hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk ebben a műsorban, megyünk tovább ugyanis rengeteg tervünk van a jövőre nézve. Fejlődünk, dalokat írunk, koncertezünk, úgyhogy így sem fog szerencsére megállni körülöttünk az élet. Gratulálunk minden továbbjutónak, és sok sikert kívánunk minden versenyzőnek – tette hozzá Míra.

A crossover elődöntőben a dalok teljesen új hangszereléssel térnek majd vissza. Az első válogatóból bekerült dalok közül a zsűri és a közönség pontszáma alapján első helyen végzett Egy életen át című dalt Kocsis Tibor rockabilly műfajban adja elő. A rock metál EVERFLASH Nyisd ki a szemed című alkotása bluesként, a szerelem keserédes oldalát bemutató Nászinduló a Sugarloaf együttes előadásában népzeneként, míg az Esendő halandó a Magidomtól világzeneként hangzik el. A Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter alkotta zsűri ötödik helyen a Name projekt Nekem című dala mellett tette le szavazatát, a produkció rock köntösben robbanhat be újra A Dal színpadára. 

A február 17-i adásból öt dal csatlakozik a továbbjutott produkciókhoz. Ezúttal a tatai Arcidra zenekar Egészben kell című dalát hallhatják a televíziónézők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában