Kritika

2023.11.25. 11:09

Nagyot dobbantott a Blink-182

7, 9, 10 13, 69, 99. Lehetünk átlagemberek, élsportolók, színészek, vagy zenészek, ezek közül mindenkinek más a szerencseszáma. A Blink-182 nevű amerikai banda esetében mostantól a kilences számnak van kitüntetett szerepe, ugyanis a kilencedik, One More Time... névre hallgató albumukkal dobbantottak akkorát, melyre legutóbb húsz-huszonöt évvel ezelőtt voltak képesek.

Walczer Patrik

A Blink-182 új albuma a kilencedik a sorban

Forrás: Blink-182/Facebook

Persze ehhez kellett, hogy Tom DeLonge (ének, gitár) megsajnálja a rákkal küzdő Mark Hoppust (ének, basszusgitár) és a szívfacsaró hír hallatán 2022-ben visszatérjen az együttesbe. Véletlenek nincsenek, éppen megalakulásuk harmincadik évében, a személyes konfliktusok háttérbe szorítását követően el is kezdték egy új album rögzítését. Újra, újra, aztán megint újra. 

Többször is visszapörgettem az „Anthem Part 3” nevű dalt az elejére, egyszerűen nem akartam elhinni, hogy újra Tomot hallom, annyira hihetetlen volt a visszatérése, azok után, hogy 2015-ben mondvacsinált indokkal másodjára is búcsút intett a közös projektnek. Emellett az is feltűnt, hogy a rögzítés során egy kicsit megszaladt az autotune effektus, Mark hangja annyira gépiesre sikeredett, hogy már-már visszataszító. Persze az amerikai és angliai slágerlisták élére jutó – és számos más országban taroló – albumon vannak olyan szerzemények is, melyek igen magas szintet ütnek meg. 

Ilyen például a névadó, a One More Time, szigorúan a pontok nélkül, melyhez klip is készült. Ez a szám az eltelt harminc év újraértelmezése is egyben, benne Travis Barker (dob) 2009-es repülőgép-balesetével, Mark rákbetegségével és Tom ufómániájával. Nosztalgikus érzésként villannak be a régi klipek arculatai a zenészek mögött, mígnem jönnek a személyes visszaemlékezések a gondtalan húszas-harmincas éveikből. 

A Turn This Off 22 másodperc, de annyira pörgős, hogy a nehezen ébredőknek tökéletes ébresztő is lehetne. Az Otherside is felér egy időutazással, Travis úgy pörgeti a dobverőket, míg Mark és Tom úgy odatép a húroknak, mintha az ezredforduló környékén járnánk. Pedig az idő nyomot hagyott rajtuk és a zenéjükön is, viszont ezt most sikerült nagyon eltalálniuk. De vajon még van bennük pár jó év, vagy az újabb sikerhez szükség lenne ismét egy tragédiára?


 

Ezt az albumot sikerült nagyon eltalálniuk
 

Blink-182 One More Time... (album)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában