Szabadságharc

2023.11.06. 12:45

A katonazenekar koncertjével zárultak Tatán az '56-os megemlékezések

A tatai dandárzenekar koncertje zárta Tatán az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett idei városi ünnepi megemlékezés-sorozatot.

Goletz-DeáK Viktória

Tata közösségi oldalán számoltak be arról, hogy november 4-én a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár Zenekara adott koncertet a nemzeti gyásznap alkalmából a Piarista Rendház dísztermében.

November 4-ét Magyarország kormánya 2013-ban nyilvánította a Nemzeti Gyász Emléknapjává, amikor az ’56-os szabadságharc mártírjaira és a megtorlás áldozataira emlékezünk. Tatán már hagyomány, hogy ezen a napon a tatai dandárzenekar lép fel. 

Balázs Attila őrnagy ezzel kapcsolatban elmondta: „10 éves története van ennek a koncert-sorozatnak, 2013-ban még a Református Templomban adtunk koncertet és Verdi: Requiem című művéből adtunk elő egy tételt. Akkor megígértem a közönségnek, hogy eljön majd az az idő, amikor a teljes zenemű tölti ki az estet. Ehhez idén érkeztünk el, hiszen a 10 éves évforduló alkalmából most nem különböző darabokat, hanem a teljes Requiemet hallhatja a közönség.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában