Forradalom

2023.11.01. 07:45

Különleges megemlékezést tartottak '56 alkalmából a tatabányai Keriben +videó

A TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikumban (KERI) rendhagyó, de felemelő formában emlékeztek meg a diákok az 1956. október 23-i forradalmunkról.

Kemma.hu

Az iskola 10 B osztálya Lobenwein György osztályfőnök vezetésével és Pápai Edit tanárnő közreműködésével az 56 csepp vér musical kivonatos cselekményét mutatta be egy látványos, gördülékeny, izgalmas előadásban.

A diák szereplők igazi átéléssel, korhű ruhákban, rendkívül koncentrálva igyekeztek visszaadni az '50-es évek hangulatát. A műben egy sajátságos, hazai Rómeó és Júlia szerelmi történet is kicsúcsosodik.

A darab központi témája egy viszontagságos szerelem egy vidéki település ÁVH parancsnokának a lánya és a felkelők vezérének fia között  a vérzivataros' 50-es években. A település papja igyekszik fenntartani a békét a szívek és a fegyverek harcában. Júlia szerepét Farkasdy Rebeka, Rómeó szerepét Kiss Barnabás játszotta el a diák közönség nagy ovációja mellett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában