Kemma.hu podcast

2023.09.08. 13:34

Jubileumra készül a Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes – PODCAST

Petőné Novák Tündét, az idén 25 éves Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes művészeti vezetőjét kérdezte Sugár Gabi a jubileumról, a táncosok mindennapjairól.

Kemma.hu

Petőné Novák Tündét, az idén 25 éves Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes művészeti vezetője volt stúdiónk vendége

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

A Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes 1998-ban alakult meg a Bányász Táncegyüttes korábbi táncosaiból, abból a célból, hogy a közelgő fél évszázados jubileumon újra színpadra lépjen. Másfél évvel később, 1999 őszén, az 50 éves évforduló jubileumi hetén az együttes önálló, két részes produkcióval lépett színpadra, nagy sikerrel. A közös munka, a tánc örömének újraélése hozta magával azt, hogy együtt maradt a csoport. 
Petőné Novák Tünde kulisszatitkokba is beavatja a hallgatókat, amikor arról beszél, hogy generációk nőttek fel a néptáncosok között. Szülei is táncoltak, s tizenkét éves korától szerepel a színpadon, s élete része a tánc. 
A jubileumi program november 25-én lesz, amelyre nagy lelkesedéssel készül a kilenc férfiből és tizenhárom hölgyből álló csoport, amelynek legfiatalabb tagja hamarosan betölti az ötvenedik évet. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában