Olvasás világnapja

2023.09.13. 14:50

Ez a kisbéri fotó bizonyítja, ma is sokan élik át azt a csodát, amit Csukás István

Az olvasás világnapjáról Kisbéren sem feledkeztek meg.

Szalai Nikolett

Minden gyermek örömmel olvasott a kisbéri könyvtárban 

Forrás: Beküldött

„Nagyobb csodát nem tudok elképzelni, mint hogy a fehér papíron a fekete betűk megelevenednek. Megindul a fejében a képzeletmozi. Az olvasás a legfontosabb” – mondta Csukás István. 1965. november 17-én az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, azaz az UNESCO szeptember 8-át nevezte ki az olvasás nemzetközi napjává. 

Céljuk, hogy felhívják az írás-olvasás készségének fontosságára az emberek figyelmét, hiszen az írni és olvasni tudás alapvető emberi jog, a tanulás alapköve. 1966 óta minden évben világszerte ünneplik. Az olvasás nem csak tanuláshoz szükséges, hanem kellemes időtöltés is. Kikapcsolódás, amelynek során fejlődik az ember szókincse, memóriája, kreativitása. Egyszerre hat a képzeletre és az érzelmekre. 

Pénteken a Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtárban is megünnepelték a nemzetközi napot. Egész nap várták az olvasókat, természetesen a kicsiket és a nagyokat egyaránt, akik az asztaloknál, a babzsákfotelekben és még a szőnyegen is a könyveket bújták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában