Nevezetességek

2023.07.01. 14:55

Rendezvény keretében ismerhették meg az értékeket Bajnán

Szombaton az önkormányzat, illetve a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. közös, „Érték az értékben” című rendezvénye keretében egész napos programsorozatra várták az érdeklődőket a bajnai Sándor-Metternich-kastélyban, ahol a bajnai kontytól kezdve a viseletekig számos bajnai értéket ismerhettünk meg.

Walczer Patrik

A gróf és a grófnő fogadta a látogatókat

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A megnyitón Erdősné Csík Katalin létesítményvezető köszöntötte a jelenlévőket, majd Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Pallagi Tibor polgármester és Hudoba Gyula, a Bajnai Települési Értéktár Bizottság elnöke mondott beszédet. 

Ezt követően az érdeklődők Nyíri Róbert kanonok, plébános vezetésével megtekinthették az időszakos egyházi kiállítást, majd levetítették a vármegyei önkormányzat által létrehozott Vármegyejáró filmsorozat keretében készült bajnai filmet, és a vármegyei értéktárról szóló bemutató videót. 

A nap folyamán találkozhattunk a kastély lakóival, a gróffal és a grófnővel is, továbbá táncelőadás, kastélyvetélkedő, kontykötés, lovas-, kick-box-, illetve viselet bemutató is színesítette a rendezvényt.

A 76 települést bemutató Vármegyejáró filmsorozatot Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata adja ajándékba egy európai uniós pályázat segítségével a megyei identitás programba. Bajna filmje itt tekinthető meg:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában