Kritika

2023.07.08. 18:00

Egy eltévedt SMS útja

Mindenki másképp gyászol, legyen szó egy szerettünk haláláról, egy állás vagy egy szerelem elvesztéséről. Vannak bizonyos technikák, amik beválhatnak. Egy ilyet kínál könyvében Sofie Cramer Ráadásszerelem című könyvében is. A regényből két film is készült, a legutóbb egy amerikai változat Pryanka Chopra Jonas, Sam Heugan és Celine Dion főszereplésével.

Kemma.hu

A könyv borítója

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. A.

A történet középpontjában Clara áll, aki tragikus módon elvesztette szerelmét Bent. Clara teljesen összeomlik, majd évekkel később, gyászát úgy próbálja csökkenteni, hogy SMS-t ír elvesztett szerelméhez. Ráadásul mindezt napi szinten teszi. Az üzenetek azonban Svennél, a fiatal újságírónál kötnek ki, aki először nem érti a helyzet, majd később már az üzenetek miatt, szeretné megismerni a titokzatos feladót.

Az írás egy klasszikus tanácsa a gyászfeldolgozáshoz, hiszen sokszor nem várunk választ, csupán szeretnénk kiadni magunkból a bánatot. A könyv bár romantikus történet, sokkal inkább a gyászfeldolgozásra koncentrál, mint a szerelmi történetre. A film ezzel szemben jobban kiemeli a romantikát. Ott még az SMS-ek tartalma is sokkal érzelmesebb, jobban megmelengeti a lelkünket. Több mindenben eltér a történet, például a nevekben is, ám mind a kettő a maga nemében különleges. Clara/Mira és Sven/Ben mind a ketten a szerelemet gyászolják csak épp más formában. Celine Dion karaktere a legjobb dolog volt, amit behozhattak a film történetébe (a könyvben nincs ilyen karakter), hiszen ő volt az, aki elérte Bennél, hogy újra higgyen a szerelemben. Mindemellett megismerhettük az énekesnő szerelmi történetét is, ami bizony könnyet csal a szemekbe.

Érdekességek a filmmel kapcsolatban, hogy ez volt Celine Dion első egész estét filmes szereplése (a betegsége miatt valószínűleg az utolsó is). A Ráadásszerelem covid időszakában forgott és bizony Celine Dion teljesen máshol tartózkodott, így a közös jeleneteiket Pryanka Chopra Jonas-al és Sam Heugan-el külön vették fel, ami a filmben egyáltalán nem látszik. A rendező Jim Strouse, mindig személyes leveleket ír a színészeknek, akiket szeretne a filmjeibe.

Ahogy Celine Dion mondja a filmben: „A szerelem pontosan tudja, mit, miért tesz”. Akár a könyvet, akár a filmet választjuk az csak jó döntés lehet.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában