Duna Népdalkör

2023.04.30. 21:55

Népzenéről, barátságról szólt a fesztivál Szőnyben

A Komáromi Napok keretében huszonhetedik alkalommal szervezték meg a Zene-Barátság Fesztivált, amelynek a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Ház adott otthont. Az esemény házigazdája a szőnyi Duna Népdalkör és a Napraforgó citerazenekar volt.

K. D.

Az esemény házigazdájának, a szőnyi Duna Népdalkörnek és a Napraforgó citerazenekarnak műsora

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Bedecs Ilona, a Duna Népdalkör vezetője elmondta, ezt a rendezvényt azért hozta létre annak idején Szabó József, az akkori szőnyi citerazenekar vezetője, hogy baráti népzene csoportokat hívhassanak meg magukhoz, és együtt tölthessenek egy kellemes délutánt. Céljuk az is, hogy összehozzák a népdalokat szerető embereket, így erősítve a barátságokat a tagok között.

Az eseményen ezúttal a naszvadi Búzavirág Éneklőcsoport, a lepsényi Esthajnal Nyugdíjas Klub énekkara, a vecsési Labdarózsa Népdalkör, a nagykéri Mórinca citerazenekar, a naszvadi Sústya citerazenekar és a dunaalmási Vadvirág Dalkör lépett fel a házigazdákon kívül.

Bedecs Ilona azt is elmondta, korábban Sárai János, egykori alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt minden alkalommal, nem köszöntőt mondott, hanem megénekeltette a résztvevőket. Bár ezúttal betegsége miatt nem tudott jelen lenni, a nyitó éneklés most sem maradt el: a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt adták elő.

Zsédenyiné Horváth Krisztina, a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Ház szakmai vezetője is szólt a résztvevőkhöz. Köszönetet mondott a házigazdáknak, akik minden esztendőben lelkesen, nagy odaadással szervezik meg ezt a programot. Hangsúlyozta, ez a határon átnyúló zenei fesztivál olyan értékőrző tradíció, amely a népzenét a fiatalokhoz is közelebb hozza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában