Emléktáblák

2023.01.23. 08:16

Több helyi lakos verssel, énekkel színesítette a rédei ünnepséget

Rédén emléktáblákat is avattak a magyar kultúra napjához kapcsolódóan.

G. D. V.

Petőfi Sándor verseivel is készültek a gyerekek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A bakonyaljai településen a rendezvényt egy komáromi házaspár Buda Beáta, és férje, Tibor szervezte. A házaspár több szállal is kötődik a faluhoz, így elhatározta, hogy több rendezvénnyel, programmal fogja színesíteni a lakók életét. A szombati esemény már a sokadik ilyen rendezvényük volt, és ezúttal is sok rédeinek okoztak vele szép emléket.

Az eseményen több helyi lakos is mikrofon elé állt, hogy verssel, vagy énekkel színesítsék a programot. Buda Beáta a 24 Órának elmondta, hogy amikor elkezdte szervezni  megemlékezés a 70 éves nyugdíjastól, a 4 éves kis óvodásig sokan jelentkeztek, hogy szívesen fellépnek.

A havazás ellenére pedig szépen megtelt nézőkkel az I. világháborús emlékmű előtti kis tér is.

A műsoron beszédet mondott Réde polgármestere, Farkas Lajos, aki többek között köszönetet mondott a szervezőknek is. Majd a műsorok után két emléktáblát is avattak: az egyiket a 200 éves Himnusznak, a másikat pedig hazánk egyik leghíresebb költőjének, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában