Museum Selfie Day

2023.01.14. 12:47

Szelfinapra várja a látogatókat a Tatabányai Múzeum

Akik január 18-án 10 és 16 óra között készítenek egy szelfit a múzeumlátogatás során, ingyen nézhetik meg a kiállításokat.

S. G.

A múzeum az idén is csatlakozik a Museum Selfie Day 2023 akciójához. A január 18-án, szerdán 10 és 16 óra között érkezők ugyanis ha készítenek egy szelfit a múzeumlátogatás során, ingyen tekinthetik meg a kiállításokat. A szervezők arra biztatják a látogatókat, hogy a #MuseumSelfieDay és a #TatabányaiMúzeum hashtagek segítségével osszák majd meg a fotókat a közösségi oldalon. 

A Tatabányai Múzeum központi épületében három kiállítás látogatható

Az Ember és természet kapcsolata az Által-ér völgyében állandó tárlat mellett két időszaki kiállítások.

AVisszhangok című a Petőfi-emlékév tiszteletére a költő különféle alkotói korszakaira, témáira reflektáló kortárs képzőművészeti és költészeti alkotások. Grafika és vers párbeszédéből, kémiájából alakul ki az a visszhang, amely a Petőfi-életút egy-egy fontosabb motívumáról verődik vissza a jelenbe. Az alkotók: Bánfi József festő- és grafikusművész, valamint Taizs Gergő költő.

A másik jelentős tárlat a „A szénre települt város” címet viseli. A Magyar Géniusz Program keretén belül a városfejlődés három különböző útját mutatja be, melyben Tatabánya története az ipar által létrehozott település sikersztorija. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában