Tervek

2023.01.10. 20:04

Nagy célokat tűzött ki a megyei könyvtár 2023-ra

Rendkívül eredményes évet zárt 2022-ben a közelmúltban gyönyörűen felújított József Attila Megyei és Városi Könyvtár.

Sugár Gabi

Nehéz lesz ezt felülmúlni. Az intézmény munkatársai a közelmúltban egy kisfilmet készítettek, ahol az idei tervekről is szóltak.

Mikolasek Zsófia, a könyvtár igazgatója mellett munkatársai is elmondták, hogy szakterületükön milyen eredményekre számítanak. Kiemelték: két nagy projektet szeretnének sikeresen lezárni 2023-ban. Szeretnék elnyerni a minősített könyvtár, valamint a családbarát munkahely, illetve szolgáltatóhely címet. Tevékenységeiket úgy állítják össze, hogy megfeleljenek ezeknek a kívánalmaknak. Az igazgatónő kiemelte: ezek azért fontosak, mert 2023-ban azt szeretnék, hogy olvasóik és munkatársaik arcán is elégedettség legyen. 

A kisfilmben elhangzott az is, hogy elkészült a dolgozók tudáskincsének nyers adatfeldolgozása, amely azt mutatja: rendkívül szerteágazó tudáskinccsel rendelkeznek az itt dolgozók. Zöld Könyvtárként itt szervezik meg az idén a második Országos Zöldkönyvtári Konferenciát. Bibliográfiai és kiadványkészítő munkacsoportot is létrehoztak, hogy minél több helytörténeti dokumentum születhessen. A helytörtének iránt érdeklődők számára rendszeres találkozási lehetőséget hoznának létre.

Folytatják a helyismereti podcastek, s ezekre épülve kiadványt is szeretnének alkotni. Helytörténeti foglalkozásokat, órákat szerveznének iskoláknak. Bővítenék a gyermekkönyvtár állandó látogatóinak számát, hiszen beszélgetés, olvasás mellett otthonos környezetben akár bábozni és társasozni is tudnak a könyvtárban – hangzott el a kisfilmben az idei tervek kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában