Színház

2022.11.05. 12:35

Családi matinékra, bérletes előadásokra várja a zenekedvelő családokat a RáHangoló (fotók)

A brémai muzsikusokat mutatták be

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Minden évben új produkciókkal várja az érdeklődőket a RáHangoló. Legutóbb a legkisebbeket célozták meg, s a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban mutattak be egy Grimm-mesét, A brémai muzsikusokat.

Ocskai Gabriella, a RáHangoló című gyermekeknek szóló koncertsorozat megalkotója és főszervezője elmondta: több mint tíz éve hozta létre a sorozatot, amelynek célja, hogy közelebb vigye a klasszikus zenét a legkisebbekhez. Ehhez évente újabb és újabb módszereket alkalmaznak. Tavaly az opera világába invitálták a kicsit nagyobbakat is, s az idén a legkisebbekhez szólnak ismét. Ezúttal a Grimm-testvérek klasszikusát dolgozták fel, A brémai muzsikusokat. Tóth Zsóka előadóművész meséli el a történetet, s közben több zenei blokk ragadja el a gyerekek képzeletét.

Tinóditól a rockig - Az Agorában egyre népszerűbben a RáHangoló produkciói. Családi délelőttöket szerveznek, vasárnapi matinét tartanak, s emellett óvodásokat és iskolásokat is várják a bérletes előadássorozatra, amely az idén is várhatóan telt házzal indul – mondta Ocskai Gabriella, a RáHangoló háziasszonya. November 13-án a galérián családi matinét szerveznek. Az előadás címe: Utazás két gitárral Tinódi Lantos Sebestyéntől a rock zenéig. November 15-én Állati jól zenélünk! címmel mutatják be óvodásoknak és iskolásoknak újabb zenés produkciójukat – sok zenével, történettel. A nagy érdeklődésre való tekintettel két előadást is tartanak majd az Agorában.

-Mindig igyekszünk olyan hangszereket megszólaltatni egy-egy előadás alatt, amely a legjobban illik a történethez. Ezúttal a zeneiskola igazgató helyettese, Kerti István klarinéttal támogatja a zongorajátékot.

Az Országos Könyvtári Napok zárónapján a megyei intézmény nagytermét megtöltötték a családok. Kicsik, nagyok izgatottan várták a zenés-mesés előadást. Ocskai Gabriella, a RáHangoló háziasszonya köszöntötte a vendégeket, majd bemutatta a produkció főszereplőit, s a hangszereket. Sok információ hangzott el, majd kellemes dallamokkal indult az előadás. Közben a résztvevők néha átszellemültek, s kukorékoltak, mint a kakas, vagy ugattak, mint a kutya. A mese végére egy kedves közös játékká alakult az előadás, amely egy kellemes zenei blokkal zárult.
4557: Balról Tóth Zsóka, Kerti István és Ocskai Gabriell

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában