Kultúrakínálat

2022.06.26. 14:36

A japán iparművészet is bemutatkozott az esztergomi Múzeumok Éjszakáján

Minden eddiginél gazdagabb kínálattal várták az esztergomi közgyűjteményi intézmények a közönséget június 25-én, szombaton, a Múzeumok Éjszakáján.

Pöltl Zoltán

Teszári Nóra, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője a Duna Múzeum Árapály tényezők című új kiállítás megnyitóján

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Az elmúlt évek kihagyása után, még a járvány előtti időszaknál is szélesebb kínálattal várták a közönséget az esztergomi közgyűjteményi intézmények a Múzeumok Éjszakáján. A programsor a Duna Múzeumban indult 16 órakor, ahol Árapály tényezők címmel nyílt képzőművészeti kiállítás, melyen kortárs és klasszikus alkotók, így például Françoise Gilot és El Kazovszkij munkáit mutatták be.

A folyatásban a bazilikában, a Vármúzeumban, a Kákonyi Asztrik Galériában, a Geodában, a Balassa múzeumban, a Babits emlékházban, a Bibliotheca-ban és a Keresztény Múzeumban várták színes látnivalókkal a közönséget. Ez utóbbi helyen egy Nippon Konbanwa! című Japán iparművészetét bemutató tárlat nyílt. Ezen a szigetország fazekas-, lakk- és ukoyoe művészetébe avatták be az érdeklődőket.

- Steindl Balázs, Esztergom alpolgármester a Duna Múzeum Árapály tényezők című új kiállítása megnyitóján
Steindl Balázs, Esztergom alpolgármester a Duna Múzeum Árapály tényezők című új kiállítása megnyitóján
Forrás: Pöltl Zoltán / 24 Óra

A Múzeumok Éjszakáján körjáratos kisvonat szállította Esztergom és Párkány kulturális állomásai között a közönséget, mely nagyban megkönnyítette, hogy egy este alatt minden helyszínt meglátogassanak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában