Peron Tehetségkutató

2021.09.21. 07:00

Tehetséges fiatalok zenekarai szántották fel az Agora színpadán Tatabányán

Poptól, rocktól, folkzenétől és alternatív jellegű dallamoktól visszhangzott szombaton a Vértes Agorája – a színpadot ismét a legkülönbözőbb stílusú nótákkal töltötte meg az a 13 induló, aki a 26. Peron Tehetségkutatón versenyzett a továbbjutásért.

Raffael Veronika

26. Peron Music Tehetségkutató. Képünkön a Heatlie együttes. 20210918_Tatabánya_fotó:Hagymási Bence_Komárom-Esztergom Megyeii 24 Óra

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

– A legjobb értelemben vett kakofónia járja át a termet az egymást sorra váltó fiatal tehetségek megmérettetésén – a fegyelmezett szervezésnek köszönhetően kis időre szakad csak meg a muzsika. Ekkor az éppen sorra kerülő zenekar lábujjhegyen járva szereli át az előző banda hangszerei helyére sajátjait, miközben ellenfeleik éppen a szakmai döntnökök előtt fogadják a bírálatot. Mikor a háttérben minden a helyére került és mindenki elfoglalta helyét, a fényekkel együtt a figyelem is a már készen állókra irányul. A tét nagy: 15 perc áll rendelkezésre, hogy tudásukról a rég begyakoroltak szerint adjanak számot.

Annál inkább, hiszen az együtteseket szakmai zsűri értékelte: a bírák székeiben Maróthy Zoltán gitáros, énekes, az Ossian, a Fahrenheit, a Kiss Forever Band alapító tagja, Nagy Szabolcs kommunikációs szakember, a Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat főszervezője, Hegyi György basszusgitáros, dalszövegíró, az Emil Rulez zenekar alapítója, valamint Andrásik Remo zenész, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára foglaltak helyet. A szakma nagyjai a húsztagú diákzsűri segítségével több szempont alapján pontozta a bandákat.

A fődíjat a különleges hangszerelésű zenekar, a háromtagú Helka Banda szerezte meg, akik egyebek mellett a 2022-es Művészetek Völgye Fesztiválra nyertek fellépést. A második helyezett a Herself lett, akik egyedi módon idén az Öröm a zene döntőjébe jutottak be. A dobogó harmadik fokára a Heatlie állt. Az egyetlen helyi zenekar, az Arcidra, ebben az évben a negyedik helyen végzett.

1993-ban indult a tehetségek kutatója

A Peron Music Alapítvány szervezésében 26 éve indult a Peron Tehetségkutató. A fiatal előadók megjelenését, kiválasztását és folyamatos mentorálását is biztosító szakmai rendezvény színvonalát a mára háromszázötven, köztük a Margaret Island, az Aurevoir és Szatmári Juli neve is fémjelzi. Pap Tibor, az alapítvány elnöke elmondta: a tehetségkutató évről évre azért szerveződik, hogy a fiatalok visszajelzést, szakmai véleményt kapjanak munkájukról, ezekhez mérten tudjanak fejlődni és sok esetben a következő évben újra elindulni a megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában