jó hangulat

2021.08.09. 16:14

Kozmixra és copacabana showra mulattak Tarjánban a fesztiválozók (Fotók)

Ha nem is a 30., de a 29. alkalommal megrendezték a Tarjáni Zenei Fesztivált a hétvégén. A sokakat vonzó eseményről Klinger Tamás polgármester elmondta: a környékről több mint ezren keresték fel az eseményt idén.

Raffael Veronika

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

– Különleges esemény ez, hiszen sajnos a tavalyi fesztivált a koronavírus szabályozásai miatt nem tudtuk megtartani. Izgultunk, hogy egyáltalán az ideit meg tudjuk-e tartani. A szokásosnál később kezdtük el szervezni a hagyományoktól eltérő, idén kétnapos programsorozatunkat. Minden képzeletünket felülmúlva, végül sokkal többen érkeztek hozzánk, mint gondoltuk, a Kozmix együttes és a retródiszkó pénteken színültig töltötte a fesztiválsátrat – idézte fel az első nap élményeit Klinger Tamás, a település polgármestere.

A kissé szűkített, nemzetközi kapcsolatokra épített programkínálattal kecsegtető mulatságra a szervezők ebben az évben nem tudták meginvitálni külföldi fellépőiket, ennek ellenére a fesztivál szokásaihoz hűen teret biztosított a helyi tehetségeknek, színpadra lépett a falu fiataljaiból álló Testvérek zenekar, a Gyémánt Mazsorett növendékei, valamint a tarjáni dalkör is. A polgármester szerint a helyi fellépők és a falubeliek egyaránt várták már a fesztivált.

A Fesztivál téren egyebek mellett kézműves vásár, valamint népi fajátékok is fellelhetőek voltak. Idén egy különlegességgel is készültek, az ütős koncert és a sportvetélkedő díjátadója után Copacabana Show-val örvendeztették meg az érkezőket. Az est hátralévő részében, egyben a fesztivál zárásaként a Tarianer Spitzbau előadásában kerekedett jó hangulatú sváb bál.

Életre kelt a tér

– Nagy előrelépéseket tettünk a fesztivál területéül szolgáló szabadidőpark kialakításában. Elkészült a bővített kondiparkunk, a fiatalok nagy örömére lett egy pump-track pályánk is, emellett focipálya, teniszpálya és egy nagy játszótér is rendelkezésre áll már. Fesztiválokat, sporteseményeket tudunk itt szervezni, de a hétköznapokban is jó szolgálatot nyújt a terület. Főként nyáron, reggeltől estig mindig találni itt valakit – mondta Klinger Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában