emlékműsor

2021.06.22. 11:19

Nem értheti, aki nem élte át – a tatai versbarátok Trianon tragédiájára emlékeztek

Különleges rendezvényre várta az érdeklődőket a Tatai Versbarátok Köre hétfőn: tavaly a pandémia miatt elmaradt, százéves trianoni évforduló kapcsán szervezett megemlékezésüknek adott most helyet a polgármesteri hivatal díszterme.

Sz. A.

Különleges rendezvényre várta az érdeklődőket a Tatai Versbarátok Köre: Trianon 100. évforduló kapcsán szervezett megemlékezésüket pótolták be egy év után.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

A vendégek és az előadók az Ismerős Arcok Nélküled című dalát énekelték el, hallgatták meg közösen a program elején. A műsort Gútay Jánosné, a kör vezetője szerkesztette és készítette elő. A felvidéki születésű pedagógus a megjelenteket köszöntve kiemelte: ez a legszomorúbb történetünk, ilyen a világon mással nem történt, és Trianont nem értheti meg az, aki ezt nem élte át. Erre emlékeztek a műsorral, amelyet egyébként fennállásuk tizedik évfordulója apropóján is készítettek.

Rigó Balázs alpolgármester, aki maga is közreműködött a műsorban, köszöntőjében kitért arra, hogy Gútay Jánosné őt is tanította a Fazekas utcai Általános Iskolában, de arról is szólt, hogy a vers mitől is olyan különleges mindannyiunk életében. Az összeállításban nem csupán versek hangzottak el, de a résztvevők azzal is szembesülhettek, mekkora területeket, magyar vidékeket csatoltak el tőlünk az első világháború után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában