elismerés

2020.10.01. 11:16

Díjat értek a tatai nemzetiségi múzeum sváb életképei

Átadták a múzeumi szakma legrangosabb díjait a 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón.

S G.

Az online is figyelemmel kísérhető, egész napos nyitóeseményt a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria közösen szervezte. A Múzeumpedagógiai Nívódíj, a Kiváló Múzeumpedagógus Díj és a múzeumi szervezetek különdíjainak átadása mellett, idén először került sor a Családbarát Múzeum elismerés átadására is.

Idén 4 intézmény vehette át kiemelkedő múzeumpedagógiai programjáért a nívódíjat, illetve 4 különdíj és egy elismerő oklevél is gazdára talált. Első alkalommal egy online térben megvalósult múzeumpedagógiai program, a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum Térben, időben együtt Veletek című foglalkozása is elismerést kapott. A múzeumpedagógiai különdíjat a Kuny Domokos Múzeum-Német Nemzetiségi Múzeum Sváb életképek című online programsorozata érdemelte ki.

A konferenciával vette kezdetét az idei Múzeumok Őszi Fesztiválja. A rendkívüli helyzet ellenére csaknem 100 intézmény több mint 500 programmal jelezte csatlakozási szándékát a november 11-ig tartó országos rendezvénysorozathoz. A változatos programkínálatról a fesztivál honlapján lehet bővebben olvasni.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvénye 2006 óta az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó. A múzeumok kiemelt hazai konferenciáján adják át minden évben a szakma legrangosabb kitüntetéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában