kritika

2019.12.18. 17:54

Star Wars: a Skywalker korában mindenen túltesz a szellemjárás

Voltak félelmeim az utolsó trilógia első két filmje után, de a Star Wars: Skywalker kora méltó lezárása lett a családtörténetnek.

Taz

Voltak félelmeim az utolsó trilógia első két filmje után, de a Star Wars: Skywalker kora méltó lezárása lett a családtörténetnek.

Forrás: IMDB

Természetesen a Skywalker kora is megosztja majd a legvérmesebb rajongókat, akik A Birodalom visszavág óta nem láttak kényes ízlésüknek megfelelő Star Wars-filmet, de vitathatatlan, hogy J.J. Abrams bandája megpróbált mindent a vászonra tenni, amiért szeretünk visszatérni a messzi-messzi galaxisba.

A finálét úgy tervezték meg, hogy közben visszaidézzék az első nyolc rész ikonikus hőseit, helyszíneit és szituációit. Megszokhattuk, hogy az erő élőket és holtakat egyaránt átjár szerte a galaxisban, de ebben a filmben mindenen túltesz a szellemjárás. Persze a családi titkokra is fény derül: nem árulok el nagy titkot a Facebook korában, hogy mindenki mindenkinek az utóda, boldog őse, rokona vagy ismerőse, a Száz év magány a fasorban sincs.

De aki a fénykardért van oda, vagy éppen az űrcsatákért, az sem csalatkozik majd a filmet nézvén. A legerősebb részek azonban mégis azok, amelyekben régről ismert helyszínekre és jelenetekre ismerhetünk rá, és a rajongó ilyenkor képes könnyekig hatódni. Pláne, ha kifelé jövet arra gondol, hogy ezzel vége a három trilógia alkotta űrmesének.

(Star Wars: Skywalker kora, amerikai sci-fi. A filmet december 18-tól a Komárom-Esztergom megyei mozik is játsszák, Tatán, Tatabányán és Komáromban)

Értékelés: **** (jó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában