ecsetvonások

2019.08.08. 07:22

Festőművésszel örömfestettek a bajóti alkotótábor résztvevői

Nem csak a megyéből, az ország minden szegletéből érkeztek a művészet iránt érdeklődők, hogy részesei legyenek a bajóti alkotótábornak.

Fenyvesi Károly

Varsányi Editre figyelnek az örömfestők

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

Varsányi Edit festőművész az Örömfestés mindenkinek elnevezésű, a hétköznapok rutinjából kikapcsolódást is ígérő, háromnapos együttlétre hívta az érdeklődőket a Bajóti Alkotótábor sorozat 15. eseményeként. Azokat várta a kultúrházba, akiket érdekel a festészet, szeretnék kipróbálni magukat, akik eddig bizonytalanul ismerkedtek ezzel a művészeti ággal.

Azok érdeklődésére is számított, akik szeretnek egyedül festeni, de időnként szükségét érzik egy kis segítségnek, illetve kikapcsolódást jelent számukra az alkotás.

Huszonhárman jelezték, hogy részesei lennének a három bajóti alkotói napnak. A többek közt ügyvéd, természetgyógyász, szobafestő, orvos, mentős, háziasszony alkotta csapat tagjainak közös jellemzője, nagyon kíváncsiak a festészet világára. A többek közt a fővárosból, Sopronból, Siófokról, Zsámbékról, Romhányból, a közeli Tátról és helyből érkezők alkotói fantáziája szabadon szárnyalhatott.

Varsányi Editre figyelnek az örömfestők (Fotó: Fenyvesi Károly / 24 Óra)

Aki kérte, segítséget kapott az első, illetve a további ecsetvonásokhoz is. Kötetlen formában telt el a három nap, bárki bármikor pihenhetett, sétálhatott egyet a faluban, késő estig alkothatott. A közös munka egyik részeként a csoport kiválasztott egy olyan képet, amelyet mindenki megfesthetett Varsányi Edit aktív irányításával.

Egy másik izgalmas tábori elemként a festőművész speciális technikák titkait mutatta meg, például az úgynevezett összetett visszaszedési eljárást. Júniusban akvarell, júliusban akril kurzusnak adott helyet a kultúrház. Az alkotótáborokban készült alkotások válogatásából a tervek szerint novemberben tárlatot nyitnak meg a közösségi térben.

Formatervező

A fővárosi születésű festőművész, Varsányi Edit 1983-ban a budapesti Képző- és Iparművészeti Gimnázium bútorműves és restaurátor szakán végzett, ebben az évben kirakatrendező és dekoratőr szakmunkás képzettséget is szerzett. Környezetirányú formatervezőként végzett 1991-ben az Iparművészeti Egyetemen. Mesterei, tanárai között volt Konyorcsik János kétszeres Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész és Csík István Munkácsy Mihály-díjas festőművész is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában